0.6 C
Craiova
luni, 23 decembrie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCe spune primul mare studiu privind Omicron

Ce spune primul mare studiu privind Omicron

Vaccinarea cu două doze de vaccin Pfizer-BioNTech contra Covid-19 pare să fi oferit o protecție de 70% împotriva spitalizării în Africa de Sud în ultimele săptămâni, a arătat marți un important studiu realizat în condiții reale privind impactul potențial al Omicron, citat de Reuters.

Studiul, publicat de cel mai mare administrator privat de asigurări de sănătate din Africa de Sud, Discovery Health, s-a bazat pe peste 211.000 de rezultate pozitive la testul COVID-19 din perioada 15 noiembrie – 7 decembrie, dintre care aproximativ 78.000 au fost atribuite Omicron, conform HotNews.

Cele 78.000 de rezultate nu reprezintă cazuri confirmate de Omicron, ceea ce înseamnă că studiul nu poate trage concluzii concludente cu privire la varianta etichetată drept „îngrijorătoare” de către Organizația Mondială a Sănătății.

Oamenii de știință sud-africani au confirmat până în prezent aproximativ 550 de cazuri de Omicron, varianta reprezentând 78% din secvențierile din noiembrie, depășind clar varianta Delta, dominantă anterior.

Africa de Sud a anunțat lumea cu privire la Omicron la sfârșitul lunii trecute

Africa de Sud a anunțat lumea cu privire la Omicron la sfârșitul lunii trecute, provocând îngrijorări că aceasta ar putea provoca o nouă creștere a infecțiilor la nivel mondial și ducând la impunerea de restricții de călătorie.

Numărul zilnic de infecții din Africa de Sud a tot crescut apoi, până la aproximativ 20.000 în ultimele zile.

Studiul a calculat că două doze de Pfizer-BioNTech au oferit o protecție de 70% împotriva spitalizării

Pe baza analizei efectuate de echipele de cercetare ale Discovery și în colaborare cu Consiliul de Cercetare Medicală din Africa de Sud (SAMRC), studiul din lumea reală a calculat că două doze de Pfizer-BioNTech au oferit o protecție de 70% împotriva spitalizării în timpul recentei creșteri a numărului de cazuri și o protecție de 33% împotriva infecției.

Africa de Sud utilizează vaccinurile Pfizer-BioNTech și Johnson & Johnson în campania de imunizare COVID-19, fiind administrate până în prezent peste 20 de milioane de doze Pfizer.

Raportul a concluzionat că a existat un risc mai mare de reinfectare în timpul celui de-al patrulea val decât în timpul valurilor anterioare și că riscul de spitalizare în rândul adulților diagnosticați cu COVID-19 a fost cu 29% mai redus decât în timpul primului val din țară, la începutul anului trecut.

Copiii par să aibă un risc cu 20% mai mare de spitalizare cu complicații în timpul celui de-al patrulea val

Potrivit raportului, copiii par să aibă un risc cu 20% mai mare de spitalizare cu complicații în timpul celui de-al patrulea val decât în timpul primului, în ciuda unei incidențe absolute foarte scăzute.

Discovery a avertizat că rezultatele studiului trebuie considerate preliminare.

Glenda Gray, președintele SAMRC, a declarat că este important faptul că vaccinul Pfizer-BioNTech pare să ofere o bună protecție împotriva bolilor grave și a spitalizării.

„Suntem extrem de încurajați de rezultate”, a spus ea.

Protecția împotriva internării în spital se menține la toate persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 79 de ani

Analiza arată, de asemenea, că protecția împotriva internării în spital se menține la toate persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 79 de ani, cu niveluri de protecție ușor mai scăzute în cazul persoanelor în vârstă.

Protecția împotriva internării este, de asemenea, consistentă la o serie de boli cronice, inclusiv diabet, hipertensiune, hipercolesterolemie și alte câteva boli cardiovasculare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS