5.1 C
Craiova
duminică, 19 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăSanatateNoi semne ale infecției cu omicron

Noi semne ale infecției cu omicron

Varianta Omicron a noului coronavirus provoacă simptome ușoare, în special în rândul persoanelor complet vaccinate, dar sunt și anumite excepții.

Există, totuși, câteva simptome ale COVID-19 de care orice persoană trebuie să țină cont, deoarece din cauza acestora ar putea fi nevoie de o vizită la spital, potrivit Deseret News.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a actualizat pagina sa de întrebări și răspunsuri despre COVID-19 pentru a reflecta schimbările recente cauzate de noua tulpină Omicron.

Pe pagina respectivă, OMS a răspuns la întrebări despre ce ar trebui să facă oamenii dacă cineva pe care îl cunosc prezintă o agravare a simptomelor cauzate de COVID-19.

“Dacă simptomele se agravează, contactați imediat medicul”, a precizat OMS.

OMS a subliniat simptomele specifice la care trebuie să fiți atenți dacă vă faceți griji cu privire la spitalizare. Din nou, aceste avertismente au venit sunt pe fondul valului de de infectări a variantei Omicron.

Simptomele care pot duce la spitalizare

În funcție de vârsta persoanei pe care o aveți în grijă, simptomele sale pot arăta diferit. Adulții pot părea deshidratați, pot avea dificultăți de respirație sau dureri în piept. De asemenea, se pot plânge de amețeli. „Copiii pot apărea brusc confuzi sau pot refuza să mănânce. Fața sau buzele lor pot deveni albastre. Bebelușii refuză să fie alăptați. Aceste simptome sunt semne de avertizare că este nevoie de îngrijire urgentă”, a transmis OMS.

Recuperarea după infecția cu Omicron este mai ușoară la persoanele care au anticorpi”

Referitor la recuperare, aceasta este mult mai bună  la persoanele care sunt protejate și mă refer aici persoanele care au în bagaj de anticorpi fie obținut prin vaccinare, fie obținut prin trecerea prin boală pentru că organismul deja știe să producă anticorpi împotriva infecției, lucru care nu se întâmplă la persoanele care nu au această protecție prin anticorpi și care pot să ajungă spital să dezvolte acea pneumonie specifică.

Pneumonia specifică nu este ca urmare a pătrunderii virusului în plămâni, ci ca urmare a reacției pe care îl organismul la infecție, furtuna de citokine”, a mai spus medicul Beatrice Mahler la Antena 3. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS