19.8 C
Craiova
luni, 16 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCovid Dolj: Incidența mai mult decât dublă, jumătate din cei testați la Infecțioase, pozitivi

Covid Dolj: Incidența mai mult decât dublă, jumătate din cei testați la Infecțioase, pozitivi

Valul al cincilea vine cu o creștere fulminantă a incidenței Covid.

Dacă acum o săptămână Craiova avea o incidență de 2,42, iar județul Dolj o incidență de 1,54, cifrele sunt mai mult decât duble în prezent. Marți, 25 ianuarie, Craiova ajunsese la o incidență de 6,7 cazuri la mia de locuitori, iar județul la o rata de infectare de 3,38 la mie.

Rata de pozitivare a testelor este și ea în creștere. La numai câteva zile distanță, procentul persoanelor pozitive, dintre cei care s-au testat la Spitalul de Infecțioase „Victor Babeș”: de la 30% la 45,5%. Aproape jumătate dintre cei care au efectuat un PCR la Infecțioase în ziua de sâmbătă au fost confirmați cu Covid-19.

„Din cele 347 probe recoltate, 157 au fost pozitive, 1 rezultat a fost echivoc, iar 189 negative”, a declarat managerul spitalului „Victor Babeș” din Craiova, Adina Turcu.

Și numărul spitalizărilor a început să crească, însă nu la fel de mult, raportat la numărul îmbolnăvirilor. La ATI, în spitalele din Dolj, erau marți 21 de persoane internate, față de 18-19 săptămâna trecută. Numărul de decese nu a crescut, însă, în această perioadă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS