0.6 C
Craiova
duminică, 19 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăSanatateMugurii de pin, eficienți contra răcelii și migrenelor

Mugurii de pin, eficienți contra răcelii și migrenelor

Mugurii de pin au efecte extrem de benefice asupra organismului uman, în special în ceea ce priveşte sistemul respirator, rinichii şi muşchii.

Mugurii de pin reprezintă un remediu eficient pentru tratarea eficientă a tusei. Ei conţin elemente cu un efect puternic în vindecarea membranelor gâtului şi ale pieptului.

Mugurii de pin conţin uleiuri volatile, alcooli şi răşini, vitamina C şi tanin.

Ce conțin mugurii de pin

100 g muguri de pin furnizează 9 mg de vitamina E, un antioxidant care protejează celulele de atacul radicalilor liberi. Complexul de B-uri este şi el bine reprezentat în compoziţia mugurilor, în special prin vitaminele B1, B2, B3 şi B9. Acestea menţin sănătatea pielii, favorizează buna funcţionare a aparatului vizual, a metabolismului şi a sistemului nervos.

Dintre minerale, cel mai bine reprezentate sunt manganul și cuprul. 100 g muguri de pin furnizează 9 mg de mangan, un mineral cu un rol extrem de important în sănătatea oaselor, dar și în reducerea simptomelor sindromului premenstrual. Aceeași cantitate de muguri asigură 1,3 mg de cupru, un mineral care intervine în procesul de producere a globulelor roșii şi care menține sănătatea pielii. De asemenea, mugurii de pin conțin și cantităţi însemnate de calciu, fier și fosfor.

Mugurii de pin mențin sănătatea inimii

Mugurii de pin conțin o cantitate însemnată de acizi grași nesaturați, precum acidul alfa-linolenic (un tip de acid gras Omega 3), acidul oleic, care contribuie la scăderea nivelului colesterolului rău și al trigliceridelor, acidul pnolenic, Omega 9. Acțiunea comună a acestora favorizează sănătatea cardiovasculară.

Antioxidanții pe care îi conțin mugurii de pin luptă eficient cu radicalii liberi care favorizează apariția cancerului și a altor tipuri de maladii cronice. Totodată, aceiași antioxidanți ajută organismul să dezvolte rezistență în fața agenților infecțioși și a virusurilor, dar și să întârzie procesul de îmbătrânire.

Ajută în infecţiile urinare

Se foloseşte în acest caz tinctura de muguri de pin, timp de 10 zile. Se consumă 15 picături, diluate într-un pahar cu apă, cu 30 de minute înainte de masă, de 3 ori pe zi. Este un tratament minunat pentru cistite, microliatizele urinare şi nefrite. Dar această soluţie se poate bea şi preventiv, de către cei predispuşi la probleme cu rinichii.

Cum prepari sirop din muguri de pin

Siropul din muguri de pin poate fi preparat şi acasă cu ajutorul unei reţete simple. În acest sens, aveţi nevoie de două căni cu muguri de pin, o lămâie, o portocală, 1 kg de zahăr şi un litru de apă.

Iată şi modul de preparare. Se pun mugurii de pin într-o cratiţă şi peste ei se pune un litru de apă. Se adaugă după aceea portocala şi lămâia tăiate felii. Se amestecă până fierb, apoi se lasă la foc mic o jumătate de oră. Amestecul se acoperă cu un prosop şi se lasă la răcit minimum şase ore. Apoi se stoarce şi se filtrează amestecul, se adaugă zahărul şi se mai fierbe o dată.

Eficiență în tratarea migrenelor

Siropul din muguri de pin este un remediu excelent împotriva răcelilor, eficient mai ales în tratarea tusei convulsive şi a iritaţiilor tractului respirator. Dacă consumaţi câte o lingură din acest sirop de 3 ori pe zi, intre mese, vei scapa rapid de simptomele neplăcute, fără efecte secundare. Siropul din muguri de pin este eficient şi în tratarea migrenelor. În cazul acestei afecţiuni, trebuie să se ia două linguri de sirop dimineaţa, pe stomacul gol, timp de cel puţin 3-4 zile. În cazul sinuzitei se poate face inhalaţie cu muguri de pin. Concret, se utilizează o mână de muguri de pin la o jumătate de litru de apă clocotită. Inhalaţia se face timp de aproximativ 10 minute, cu capul aplecat deasupra vasului şi acoperit cu un prosop.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS