12.8 C
Craiova
joi, 19 decembrie, 2024
Știri de ultima orăSanatateRostopasca, plantă miraculoasă şi vindecătoare

Rostopasca, plantă miraculoasă şi vindecătoare

Rostopasca, cunoscută și sub denumirea populară de iarbă de negi sau negelariță, este planta care ajută la tratarea a peste 100 de boli și are efecte curative confirmate de către specialiști.

Rostopasca are denumirea științifică de Chelidonium majus și face parte din familia Papaveraceae, din care face parte și macul. Este extrem de cunoscută printre plantele vindecătoare, fiind folosită pentru tratarea bolilor încă din antichitate.
În Grecia Antică, această plantă era folosită pentru tratarea icterului, a bolilor de ficat, a constipației și a calculilor biliari.
În zilele noastre, rostopasca este des utilizată pentru vindecarea a numeroase afecțiuni, iar oamenii de știință fac cercetări pentru a determina cât de eficentă ar putea fi în tratarea cancerului.

Rostopasca este foarte utilă ca depurativ, ajută la curăţarea şi regenerarea sângelui. Curăţă ficatul, este folosită cu suces în afecţiunile biliare, renale şi hepatice, dar şi împotriva hemoroizilor. Mai are efect împotriva bolilor de piele, bătături, veruci, eczeme, dar şi pentru fibrom uterin, infecţii cu trichomonas, candida, chlamydia. Stimulează tonusul şi peristaltismul (contracţiile) vezicii biliare, este hipolipemiant (reduce lipidele), hipocolesterolemiant (reduce colesterolul), analgezic, antispastic, antiinflamator, sedativ şi narcotic al centrilor nervoşi superiori, antibacterian, antimicotic, antiviral, antitumoral. Pentru negi (sau afecţiuni ale pielii), se aplică de două-trei ori pe zi suc de rostopască, timp de câteva zile (maximum o săptămână). Pentru afecţiunile ginecologice se recomandă spălăturile vaginale cu infuzie de rostopască. Pentru tumori se recomandă folosirea de cataplasme în amestec cu rădăcină de tătăneasă. Şi tinctura de rostopască, cu propolis şi tătăneasă este utilă în tratarea acestora. Ajută, de asemenea, în tratarea rănilor, psoriazis, infecţii ale pielii. Pentru afecţiunile interne, cura nu trebuie să depăşească 10 zile, după care se recomandă pauză de 10 zile şi se poate relua.

Beneficiile medicinale pe care le are rostopasca

Rostopasca tratează eczemele, negii sau ulcerațiile şi luptă cu organismele dăunătoare. Un studiu realizat de cercetătorii din China a demonstrat faptul că rostopasca ajută corpul să lupte cu anumiți streptococi.
Această plantă poate vindeca cu ușurință herpesul.
Studiile au demonstrat că rostopasca, consumată zilnic timp de o lună, ameliorează durerile de stomac, crampele, greața și vărsăturile.
Rostopasca reduce crampele abdominale și este benefică în tratarea astmului alergic.
Având efecte antivirale, rostopasca este folosită și în terapia hepatitelor B si C, sub formă de ceaiuri sau tincturi.

Dacă aveţi probleme cu insomniile sau cu stările de nervozitate, ceaiul de rostopască poate fi extrem de benefic.
Rostopasca ajută la reducerea tensiunii arteriale, dar necesită atenție din partea persoanelor hipotensive.
Antioxidanții conținuți de rostopască, alcaloizii și flavonoizii, ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi.
Rostopasca ajută la ameliorarea durerilor menstruale, durerilor de cap și chiar durerilor musculare.
Rostopasca ajută la tratarea dischineziei biliare.
Această plantă minune a fost folosită în primă fază pentru tratarea negilor, iar specialiștii au confirmat efectele sale benefice în tratarea acestei afecțiuni.

Atenţie!

Rostopasca, în cantităţi mari, este toxică! La peste şapte grame consumate pe zi, poate da intoxicaţii, la 20-30 de grame ingerate, poate da intoxicaţii severe, iar la 50-60 de grame ingerate, poate produce intoxicaţii mortale. De aceea este recomandat ca, înainte de începerea unui tratament cu rostopască, să fie consultat un medic specialist în medicina naturistă. Nu se administreză gravidelor. În stare uscată este mai puţin toxică decât în stare crudă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS