1.8 C
Craiova
vineri, 22 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăSanatateTot mai mulți tineri ajung în stare gravă la spital după ce consumă subsțante mai puternice decât cannabisul

Tot mai mulți tineri ajung în stare gravă la spital după ce consumă subsțante mai puternice decât cannabisul

Tot mai multe persoane tinere ajung în stare gravă la spital după ce consumă subsțante mai puternice decât cannabisul (sursa:b1tv.ro).

Managerul Centrului de Evaluare şi Tratament al Toxicodependenţelor pentru Tineri “Sfântul Stelian” din București, dr. Teodora Ciolompea, spune că în ultimul timp în centru au ajuns tineri în stare gravă, după ce au consumat fragmente de plante stropite cu canabinoizi sintetici.

De asemenea, medicul a atras atenția că  mai ales după marile evenimente din ultima perioadă,  numărul celor care consumă substanțe etnobotanice a crescut. În unele cazuri, acestea provoacă nevoia  de a se injecta chiar și de 10 ori pe zi.

Tot mai mulți tineri ajung în stare gravă la spital

„Avem solicitări de la pacienţi tineri care au utilizat cannabis, nu ştim exact dacă este plantă, din ceea ce se ştie sunt fragmente de plante stropite cu canabinoizi sintetici, care sunt foarte puternici faţă de ceea ce se conţine normal în plantă, au o afinitate pentru creier şi se fixează de 1000 de ori mai puternic.De aceea foarte rapid au mari probleme cardio-vasculare şi tulburări psihotice, adică ajung să ameninţe, stau liniştiţi la masă, ne spuneau părinţii, vorbeau normal şi la un moment dat începe o stare din aceasta delirantă, care este specifică, este descrisă şi în alte ţări, în Germania, în Anglia, această simptomatologie cauzată de utilizarea de aşa-zis cannabis”, a explicat cadrul medical.

Madicul a mai spus:

Vin la spital cu mâinile şi picioarele ciuruite, nu mai pot, se duc la chirurgie plastică, este ceva îngrozitor. Ei încep şi la vârste mai mici, numai că aici este un spital în care se internează de la 18 ani în sus.

Despre un tratament în acest sens, cadrul medical a explicat că:

Nu există un tratament specific. Adică nu există un antidot sau ceva care să contracareze efectul. Şi atunci i se face tratament psihiatric, în care te interesează să se calmeze, să se liniştească, să pună creierul în repaos şi în al doilea rând ne interesează manifestările somatice, adică să-i menţinem funcţiile vitale pentru că au o tahicardie, dispnee, există riscuri din acestea şi pe de o parte ne străduim să le menţinem funcţiile vitale, să nu apară complicaţii în această zonă şi apoi, tratamentul psihiatric, dar nu există un tratament specific.”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS