2.9 C
Craiova
vineri, 27 decembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCum îți dai seama că te confrunți cu simptome de sarcină? Iată ce trebuie să știi!

Cum îți dai seama că te confrunți cu simptome de sarcină? Iată ce trebuie să știi!

Momentul în care o femeie rămâne însărcinată este unul care, de cele mai multe ori, reprezintă o bucurie enormă și o experiență care nu are termen de comparație. Simplul sentiment că în interiorul său încolțește un suflet, o nouă viață este una dintre cele mai rare și fericite trăiri de care orice viitoare mămică are parte mai devreme sau mai târziu. Dacă te afli într-o astfel de situație, va trebui să fii la curent cu simptomele sarcinii pe care le poți avea, dar și cu toate riscurile implicate.

Unul dintre primele semne de sarcină este redat chiar de lipsa menstruației, mai ales în cazul femeilor cu o menstruație care sosește mereu la timp. Odată ce te confrunți cu astfel de simptome sarcină, este recomandat să apelezi la ajutorul unui test de sarcină care te ajută să îți confirmi sau infirmi bănuielile. De asemenea, te poți ghida și după câteva comportamente și schimbări care se produc în interiorul corpului tău. Dacă vrei să te informezi corespunzător cu privire la principalele semne că ești însărcinată, citește în continuare acest articol.

5 semne de sarcină obișnuite pe care le poți avea

Există câteva semne de sarcină pe care trebuie să le ai în vedere, mai ales pentru că sunt întâlnite la un număr generos de femei, dar și pentru că sunt firești, ca răspuns al organismului la noile schimbări care se întâmplă la nivelul său. Printre acestea se numără și cele menționate în punctele de mai jos.

Menstruație întârziată

În cazul în care menstruația îți întârzie mai mult de 10 zile, ar fi cazul să îți pui câteva semne de întrebare și să iei în considerare folosirea unui test de sarcină, pentru a afla dacă ești gravidă sau nu. Menstruația întârziată este una dintre cele mai comune simptome sarcină cu care femeile se confruntă. Din păcate, în cazul în care ai o menstruație neregulată, cel mai probabil îți va fi dificil să identifici prezența unei sarcini. Tocmai din acest motiv, testul îți poate fi de folos.

Sâni vulnerabili la atingere

În faza incipientă, când se produc o mulțime de schimbări hormonale la nivelul corpului, este posibil ca sânii să devină din ce în ce mai sensibili, provocând dureri și disconfort la atingere. Din fericire, după ce organismul se acomodează cu aceste schimbări, senzația neplăcută își pierde din intensitate.

Senzație de greață

Senzațiile de greață sunt printre cele mai comune simptome sarcină pe care trebuie să le ai în vedere, mai ales când acestea au loc dimineața sau chiar în timpul nopții. Cu toate acestea, există cazuri în care greața nu este simțită niciodată sau este experimentată, însă mult mai târziu.

Senzație acută de urinare

Senzația de urinare este resimțită mai mult în timpul nopții, fiind o cauză de apariție a insomniilor. Pentru că nivelul de sânge din corp continuă să crească, se aplică automat presiune asupra rinichilor care trebuie să elimine excesul de urină. Urinarea excesivă se numără chiar printre simptomele sarcinii de 2 săptămâni, fiind o metodă prin care multe femei își pot da seama că există anumite schimbări care au loc la nivelul corpului lor.

Oboseală continuă

Ești obosită și simți că îți este din ce în ce mai greu să stai trează pe parcursul zilei? Dacă pe lângă această situație se numără și simptomele menționate anterior, cel mai probabil ești însărcinată. Somnolența intră în categoria semnelor de sarcină care apar în cadrul primului trimestru.

3 simptome de sarcină mai puțin obișnuite

Printre simptomele de graviditate menționate anterior se numără și unele mai puțin obișnuite, care își fac apariția încă de la primele săptămâni. Principalele situații pe care trebuie să le ai în vedere sunt prezentate în cele ce urmează.

Schimbări bruște ale stării de spirit

Schimbarea bruscă a stării de spirit intră în categoria semnelor care apar când ești însărcinată din cauza dereglării nivelului de hormoni din corp. Astfel, dacă în rest ești o persoană care își poate ține emoțiile sub control, fie că sunt de fericire sau de tristețe, atunci când ești însărcinată vei vedea că lucrurile nu mai stau chiar așa. Din acest motiv, femeile gravide tind să fie mai ușor de emoționat și să plângă la gânduri și situații care înainte nu le-ar fi afectat.

Senzație constantă de balonare

Balonarea se numără printre cele mai inconfortabile simptome de gravidă pe care le poți experimenta, însă, totuși, nu e o situație nouă. Ai mai experimentat aceeași senzație la începutul perioadei menstruale, însă, când ești gravidă, senzația de balonare tinde să fie persistentă.

Constipație

Schimbările hormonale nu provoacă dereglări doar în ceea ce privește starea de spirit, ci contribuie și la încetinirea sistemului digestiv, ducând, implicit, la apariția constipației. Din fericire, poate să fie ameliorată cu ajutorul alimentației adecvate.

În concluzie, conform statisticilor, cele mai multe femei se confruntă cu situațiile prezentate anterior în articol. În realitate, cazurile de sarcină fără simptome sunt suficient de rare. Dacă vrei să îți însușești mai multe informații cu privire la perioada de sarcină, poți accesa kid.ro, un portal online care se adresează părinților, femeilor gravide sau femeilor care vor să devină mămici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS