6.7 C
Craiova
miercuri, 18 decembrie, 2024
Știri de ultima orăSanatateDe Ziua Mondială a Alimentației descarcă Aplicația Gratuită InfoCons

De Ziua Mondială a Alimentației descarcă Aplicația Gratuită InfoCons

An de an, pe 16 octombrie celebrăm Ziua Mondială a Alimentației, iar  aplicația Gratuită InfoCons îi ajută pe consumatori să afle instant care sunt alertele rapide pentru produsele alimentare și non-alimentare!

Alertele rapide pentru produsele alimentare  și pentru produsele non-alimentare de la nivelul Uniunii Europene, actualizate pe măsură ce apar, sunt afișate pe aplicația InfoCons în română și engleză, menționându-se țările vizate. Pentru fiecare alertă de siguranță alimentară este menționat gradul de risc:  scăzut, nedeterminat și până la serios. În acest context, consumatorii sunt avertizați în timp util și pot lua atitudine! Astfel, produsele ce fac obiectul alertelor de siguranță alimentară și non-alimentara pot fi evitate de către consumatori și astfel, multe probleme pot fi eliminate din timp!

 InfoCons realizează studii și teste comparative pe diferite produse și servicii existente pe piață și puse la dispoziția consumatorilor. Menite a le oferi consumatorilor toate informațiile de care aceștia au nevoie pentru a achiziționa produse în cunoștință de cauză, studiile și testele comparative realizate de InfoCons pot fi privite de către consumatori drept un adjuvant în realizarea alegerilor.

Prin intermediul studiilor și testelor comparative realizate de InfoCons, sunt puse la dispoziția consumatorilor  informații despre numericul și tipul de aditivi,  cantitatea de zahăr, cantitatea de sare, calorii, acizi grași, fibre, proteine, arome identificată, procentajul ingredientului principal  etc.

În 2021, peste 193 de milioane de persoane au întâmpinat probleme din cauza produselor alimentare nesigure

Ziua Mondială a Alimentației este prilejul prin care 150 de țări din întreaga lume se alătură pentru a crește gradul de conștientizare asupra aspectelor precum: alimentație sănătoasă, siguranță, schimbări climatice, creșterea prețurilor pentru alimente și inegalitate. În acest context, tema propusă pentru Ziua Mondială a Alimentației din 2022 este „Nimeni nu este lăsat în urmă”, temă ce înglobează evenimentele petrecute în ultima perioadă care au afectat securitatea / siguranța globală a alimentelor.

Conform Organizației pentru Alimentație și Agricultură, în 2021 , având nevoie de asistență pentru a supraviețui, în timp ce peste  o jumătate de milion de persoane au suferit din cauza înfometării sau chiar au decedat.

Având în vedere informațiile oferite de Organizația pentru Alimentație și Agricultură,  3,1 miliarde de persoane (echivalentul a 40% din populația lumii) nu își permit menținerea unei diete sănătoase. Totodată, creșterea dramatică a prețurilor pentru grâu, orz, semințe de rapiță, ulei de floarea soarelui, dar și pentru fertilizatori pun în dificultate țările aflate deja într-o situație vulnerabilă de criză.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS