-1.1 C
Craiova
luni, 23 decembrie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCâteva metode simple pentru detoxifierea organismului după masa de Paște

Câteva metode simple pentru detoxifierea organismului după masa de Paște

Masa de Paște este un adevărat festin, iar cei care mănâncă mai mult decât trebuie pot avea probleme de sănătate. Moderația este cea mai importantă, iar în lipsa ei, organismul se simte obosit, lipsit de energie, iar nivelul de concentrare scade și el.

Există, însă, câteva metode prin care poți reveni în formă. Pentru o revenire la normal în ritm natural, este nevoie de câteva zile de detoxifiere. Consumul excesiv de cozonac, pască, prăjituri ori prea mulţi iepuraşi de ciocolată creşte, evident, nivelul de zahăr din sânge, iar toxinele se înmagazinează în piele şi pot duce la apariţia acneei şi a tenului tern.

De aceea, organismul are nevoie de cel puţin o cură de detoxifiere pe an, care să stimuleze funcţia ficatului, splinei şi bilei, oferind un timp de răgaz sistemului digestiv. Poate nu ştiaţi, dar ficatul este principalul organ care se ocupă de reglarea grăsimilor şi filtrarea substanţelor nutritive din alimente. Astfel, funcţionarea acestuia la parametri normali ajută la recuperarea energiei vitale şi la arderea grăsimilor.

Ce să mâncaţi pentru a reveni în formă după masa de Paște

Pentru a va ajută organismul să se recupereze după festinul de Paşte, dar şi pentru întreţinerea siluetei în prag de sezon estival, vă puteţi începe ziua cu un pahar de apă în care aţi stors puţină zeamă de lămâie. Veţi resimţi imediat efectul sau tonic, de energizare, dar şi de stimulare a sistemului digestiv.

Apoi luaţi un mic dejun ceva mai sărac în calorii. Acesta poate conţine iaurt cu cereale integrale, ori o salată de legume şi un ou fiert. Nu e obligatoriu să deveniţi vegetarian o perioada ca să urmaţi o cură de detoxifiere. Dar e indicat să includeţi în mesele de peste zi cât mai multe fructe şi legume, bogate în fibre şi antioxidanţi. Astfel de legume sunt ceapa, morcovii, ridichile, castraveţii. Astfel, înlocuiţi alimentele care „stresează” ficatul cum ar fi carnea roşie sau pastele făinoase.

Fără alcool și cafea

De asemenea, pentru stimularea metabolismului, e indicat să renunţaţi la cafea, alcool şi ceai negru. În schimb, trebuie să consumași 2 litri de apă pe zi ori sau câteva căni de ceai verde. Ideal este ceaiul de urzică, însă puţini pot tolera gustul amărui. Puteţi opta în egală măsură şi pentru sucurile proaspete de sfeclă, morcovi şi mere. Timp de 10 zile, sau măcar o săptămână, staţi departe de mâncărurile grase, de prăjeli, ouă (chiar şi fierte), de patiserie şi carne. Optaţi pentru supe limpezi, uşoare, salate, legume date pe răzătoare sau înnăbuşite în tigaie şi ceaiuri.

Citește și: O fată de 12 ani a căzut de la etajul unui bloc din Milcov

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS