7.6 C
Craiova
sâmbătă, 26 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSanatateAvocado, extraordinar pentru piele. Îl poți folosi ca mască naturală

Avocado, extraordinar pentru piele. Îl poți folosi ca mască naturală

Avocado are beneficii impresionante pentru ten și piele, datorită grăsimilor sănătoase, a vitaminelor și a mineralelor care se regăsesc în acest super-fruct hrănitor.

Este și o sursă excelentă de vitamina E și de vitamina C. Ambele au un rol-cheie în sănătatea și vitalitatea pielii.

Avocado ameliorează problemele pielii

Grăsimile și vitaminele regăsite în avocado ar putea accelera repararea pielii. Ele ar putea ameliora probleme precum eczema sau acneea. În plus, acești nutrienți pot îmbunătăți aspectul pielii crăpate și ar putea uniformiza nuanța pielii.

Un studiu din anul 2011 a arătat că fructul conține compuși care ți-ar putea proteja pielea de radiațiile solare și de inflamație. Radiațiile UV dăunează pielii putând provoca riduri, aducând semne de îmbătrânire și crescând riscul pentru apariția cancerului de piele. În plus, studiile au demonstrat că atât vitamina C, cât și vitamina E, ambele regăsite în avocado, joacă un rol important în a proteja pielea de stresul oxidativ generat de radiațiile solare și de alți factori de mediu.

Îmbunătățește elasticitatea

Un studiu din anul 2010, realizat prin participarea a peste 700 de femei, a analizat relația dintre starea pielii și aportul de grăsimi și de micronutrienți antioxidanți. Oamenii de știință au constatat că un aport ridicat de grăsimi ajută la îmbunătățirea elasticității pielii și la reducerea ridurilor. Mai ales de grăsimi sănătoase, monosaturate, precum sunt cele regăsite în acest fruct.

Diminuează riscul de apariție a acneei

Dacă ai pielea predispusă la acnee, o curățare a feței cu ajutorul uleiului de avocado te poate ajuta să îți reduci această predispoziție. Acest fapt se datorează proprietăților antimicrobiene ale uleiului.

Presat la rece, conține numeroși antioxidanți, steroli, Omega-9, minerale și vitamine, inclusiv vitaminele E și C. Împreună, acești nutrienți stimulează producerea de colagen, ameliorează inflamația și te scapă de celulele moarte ale pielii.

Avocado este o sursă extraordinară de biotină, care face parte din grupul de vitamine B. Biotina este cunoscută pentru că are capacitatea de a preveni pielea uscată când este aplicată topic. De asemenea, ea este utilă întrucât previne fragilizarea părului și a unghiilor.

Cum să folosești avocado pentru piele

Ceea ce face din avocado un element ușor de adăugat rutinei de îngrijire a pielii este că îl poți curăța și aplica apoi direct pe piele. Poți să folosești și uleiul de avocado, care se găsește adesea pe rafturile cu produse de îngrijire a pielii.

Există efecte adverse?

Dacă nu ai folosit niciodată direct pe piele avocado sau ulei de avocado, va trebui să faci un test înainte să îl aplici pe față. Pentru a realiza acest demers, va trebui să aplici puțin fruct sau ulei pe partea interioară a cotului sau a încheieturii. Dacă ai vreo sensibilitate, vei sesiza mâncărimi, înroșiri sau o senzație de arsură după câteva ore. În cazul în care nu ai asemenea manifestări, poți să utilizezi pe față avocado sau ulei de avocado.

Citește și Condurul doamnei, planta cu proprietăţile unui antibiotic

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS