6.8 C
Craiova
vineri, 22 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCazurile de gastroenterocolită, în creştere. Ce recomandă pediatrii

Cazurile de gastroenterocolită, în creştere. Ce recomandă pediatrii

Sănătatea copiilor noștri este o prioritate, de aceea pentru problemele lor trebuie să avem maximă de atenție. O problemă frecventă , pentru care se prezintă copii la medicul pediatru în această perioadă, este legată de simptomele gastroenterocolitei. Medicii le recomandă părinţilor să fie atenţi la hidratarea copilului şi să ia legătura cu un specialist când starea acestuia se deteriorează. Cu detalii vine echipa de specialişti de la Centrul Medical Speranţa, care și-a câștigat reputația ca fiind un punct de referință pentru îngrijirea medicală de calitate acordată micuților pacienți.

“Avem, în această perioadă, mai mulţi micuţi pacienţi care ajung la cabinet cu simptomatologie specifică gastroenterocolitelor. Copiii manifestă vărsături repetate, inapetență, dureri abdominale, scaune diareice, uneori chiar numeroase, senzație de greață , febră. Părinții trebuie să aibă grijă la hidratarea copilului și administrarea antitermicelor. Acestea se vor administra pe cale orală atunci când copilul nu varsă”, transmite dr. Bianca Vlădulescu, pediatru la Centrul Speranţa din Craiova.

Copil cu gastroenterocolită: Când trebuie să ne adresăm la medicului?

În funcţie de starea copilului, gastroenterocolita poate fi ţinută sub control cu hidratare optimă şi antitermice. Sau poate fi nevoie de ajutorul medicului.

“Părinţii trebuie să se adreseze medicului în funcție de starea copilului. Sunt copii care tolerează mai bine febra, fiind încă vioi la temperaturi de 39.4. Alții au o stare letargică de la primele semne de febră. Trebuie acordată atenţie maximă semnelor de deshidratare. Dacă vărsăturile sunt frecvente, scaunele sunt foarte numeroase, este nevoie să cerem opinia specialistului. În urma examinării de către medicul de familie sau medicul pediatru, specialistul poate decide dacă este cazul instituirii unui tratament cu antibiotic”, explică dr. Diana Belu, pediatru la Clinica Speranţa.

Oferind servicii medicale de excepție, Cabinetul de Pediatrie SPERANȚA se remarcă prin echipa sa dedicată de medici și personal medical specializați în îngrijirea copiilor. De la medici pediatri experimentați până la asistenți medicali empatici și prietenoși, cabinetul oferă un mediu cald și sigur pentru copii și familiile lor.

Speranţa Junior are contract cu Casa de Asigurări

Un aspect important este și contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate, care asigură accesul la servicii de înaltă calitate pentru toți copiii asigurați. De asemenea, Clinica are contracte și cu parteneri de asigurări private de sănătate.

Centrul de pediatrie Speranţa se află pe strada Înfrăţirii, la nr. 16.

Pentru programări şi informaţii, pacienţii pot lua legătura cu echipa la numărul 0771493887.

Detalii pe www.clinicasperanta.ro.

Citeşte şi: Oltenia are primul medic specialist în cardiologie pediatrică

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS