7.6 C
Craiova
sâmbătă, 26 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSanatateUnele dintre instituțiile din sănătate ar putea fi comasate

Unele dintre instituțiile din sănătate ar putea fi comasate

​Unele dintre instituțiile din domeniul sănătății ar putea fi comasate în contextul măsurilor de reducere a cheltuielilor bugetare, însă Ordonanța privind reducerea cheltuielilor conține prevederi ce exclud comasarea sau desfiinţarea instituţiilor de interes naţional, a declarat luni, într-o conferință de presă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Rafila spune însă că DSP-urile, care conform proiectului de Ordonanță urmează să treacă la autoritățile locale, ar trebui să rămână în subordinea Ministerului Sănătății: „Direcţiile de sănătate publică în forma actuală sau regionalizate trebuie să rămână în subordinea Ministerului Sănătăţii, pentru că discutăm despre o politică de sănătate publică care afectează localităţi, judeţe, regiuni, întreaga ţară şi trebuie să existe o coordonare. Iar pandemia a dovedit acest lucru“, conform hotnews.ro.

Instituțiile din domeniul sănătății de interes național nu vor fi desființate

În ceea ce privește comasarea unor instituții din domeniul sănătății, cele de interes național nu vor fi desființate, a subliniat ministrul Sănătății: „Sunt instituţii care sunt esenţiale – de exemplu Agenţia Naţională de Transplant – care trebuie să îşi continue activitatea, indiferent de numărul de angajaţi.”

Citeşte şi: O profesoară a rămas însărcinată după ce a abuzat sexual doi elevi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS