2.3 C
Craiova
duminică, 22 decembrie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCraiova devine polul radiologiei din România

Craiova devine polul radiologiei din România

Craiova devine la finalul acestei săptămâni centrul de gravitaţie al specialiştilor în radiologie şi imagistică medicală. Oraşul găzduieşte Congresul Național de Radiologie și Imagistică Medicală din România. Evenimentul este organizat de Societatea de Radiologie și Imagistică Medicală din România (SRIMR) în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova (UMF) şi se desfășoară în perioada 21-24 septembrie 2023, la UMF și la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova.

Deschiderea oficială va avea loc vineri, 22 septembrie 2023, ora 18.30, la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova.

Radiologi din toată Europa, la Craiova

“După mai bine de 20 de ani, se vor reuni la Craiova specialiști în domeniul radiologiei și imagisticii din toate centrele universitare din România și din întreaga Europa”, transmit reprezentanţii UMF Craiova.
La congresul din Bănie vor fi prezenţi specialişti din ţări precum Irlanda, Franţa, Austria, Italia, Spania, Polonia, Israel sau Republica Moldova.

O noutate a ediţiei este un curs organizat precongres, ESOR VISITING PROFESSORSHIP PROGRAMME , realizat cu ajutorul Societății Europene de Radiologie.

Un prilej de abordare a celor mai recente evoluţii din domeniu

„Congresul este o oportunitate valoroasă pentru noi, profesioniștii din domeniul radiologiei, să ne întâlnim, să discutăm cele mai recente evoluții și tendințe din domeniu. De pildă, comunitatea medicală din România explorează cu multă atenție potențialul inteligenței artificiale în radiologie. Algoritmii IA îi ajută pe radiologi să detecteze și să diagnosticheze diverse afecțiuni cu o acuratețe mai mare, reducând timpul de interpretare și oferind o îngrijire mai personalizată a pacienților.

Mai mult, mă bucur și insist să spun că anul acesta, la Craiova, Congresul Național aduce foarte multe noutăți. Vorbim, în acest sens, de un curs avansat de RM abdomen în cadrul programului ESOR visiting professorship, o sesiune EDiR, în care ni se va prezenta ce presupune promovarea diplomei europene și ESCAPE ROOM, un tur organizat de Societatea Europeană de Radiologie și Societatea Tinerilor Radiologi și în care, pentru câteva minute, tinerii noștri radiologi vor deveni detectivi de diagnostic radiologic”, a declarat prof. univ. dr. Ioana Gheonea, UMF Craiova, președintele Societăţii Române de Radiologie și Imagistică din România.

“Nu în ultimul rând, noi, medicii, suntem ființe umane, nu mașini, și, în acest sens, pe 23 septembrie, vom avea invitat, tot în premieră, un renumit expert în dezvoltare personală, care ne va arăta complexitatea comunicării și rolul personalității fiecăruia dintre noi în colaborarea cu colegii, cu pacienții, cu apropiații acestora”, a adăugat prof. univ. dr. Ioana Gheonea.

Citeşte şi: Autorităţile fac campanii de informare pe tema gripei şi Covid-19

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS