6.8 C
Craiova
vineri, 22 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSpitalul Victor Babeş din Craiova, materiale sanitare de până la 3 milioane de euro

Spitalul Victor Babeş din Craiova, materiale sanitare de până la 3 milioane de euro

Spitalul Victor Babeş din Craiova a lansat în licitaţie publică un contract foarte costisitor prin care vrea să asigure materialele sanitare pentru următorii doi ani. Valoarea acestor materiale poate ajunge, în total, la 14.741.708 de lei, fără TVA, însă poate fi şi mai mică, în funcţie de necesităţile spitalului.

Spitalul Clinic Victor Babeş vrea să se asigure că o să aibă la dispoziţie toate materialele sanitare de care are nevoie în următorii doi ani. Aşa că a scos la licitaţie un megacontract, mai precis un acord-cadru, prin intermediul căruia vrea să aibă la dispoziţie un furnizor sau mai mulţi de materiale sanitare care să îi livreze cele necesare, în momentul în care solicită. Valoarea contractului poate fi de minimum 7.370.854 de lei, fără TVA (aproximativ 1.480.000 de euro), iar cea maximă poate atinge 14.741.708 de lei, fără TVA (aproximativ 2.960.000 de euro). Cu alte cuvinte, Spitalul Victor Babeş poate solicita materiale sanitare al căror cost se încadrează între aceste două sume.

Contractul, împărţit pe 141 de loturi

Deoarece este vorba despre un contract complex, care presupune multe tipuri de materiale sanitare, pentru fiecare dintre acestea a fost alocat un lot. Se vor cumpăra ace pentru puncţie spinală de diverse dimensiuni, ace sutură, ace de unică folosinţă, ace pentru testarea glicemiei, balon pentru resuscitare adulţi şi copii, aleze, benzi control, barbotor de oxigen, biberoane, botoşei şi halate de unică folosinţă, canulem capeline, catetere, comprese sterile, dispozitive pentru imobilizare pacienţi, dispenser pentru acoperit pantofi, electrozi monitorizare, feşe, filem termice, diverse fire pentru sutură, gel pentru ecograf, kituri seringi, holdere recoltare, lame bistruriu, lenjerii de unică folosinţă, diverse mănuşi, diverse măşti, perfuzoare, pansamente, cearşaf unica folosinţă, saci, scutece, diverse seringi, sonde, seturi de recoltare, urinare, vată, etc.

Pe ce se vor da cei mai mulţi bani

Cele mai costisitoare materiale din acest contract sunt kit-urile de seringi compatibile cu injectomatul tip Salient Double CT, în ambalaj steril (1 seringa 190ml, 1 tub de umplere rapida). Valoarea maximă estimată în contract pentru acest tip de produse este de 1.080.000 de lei, fără TVA. Acestea sunt urmate de halatele de unică folosinţă, estimate la 960.000 de lei, fără TVA. Urmează pe lista preţurilor mari măştile de administrare oxigen. Acestea au fost estimate la 900.000 de lei, fără TVA. Următoarele pe listă se află lenjeriile de unică folosinţă. Pentru acestea care s-a calculat o valoare maximă stimată la 880.000 de lei, fără TVA. După lenjerie vin sacii galbeni inscripţionaţi „Biohazard pericol biologic 140 l“. Valoarea totală a acestora a fost estimată la 650.000 de lei, fără TVA.

Suma maximă de 600.000 de lei, fără TVA, a fost calculată pentru feşe din tifon. Totodată, cu maximum câte 480.000 de lei vor fi achiziţionate urinare pentru femei şi pentru bărbaţi. Şi mănuşile de examinare vor costa destul de mult, adică până la 442.000 de lei, fără TVA. Tot pe lista materialelor pe care se vor cheltui mulţi bani se află măştile faciale de uz medical şi măştile de protecţie FFP3 cu valvă. Pentru fiecare tip de astfel de produse se va plăti suma maximă de 400.000 de lei. La sumele maxime calculate pentru aceste produse se poate ajunge în perioada de doi ani, atât cât va dura acordul-cadru. Dar nu este obigatoriu ca spitalul să solicite cantităţile maxime din aceste produse.
Firmele interesate să depună ofertele pentru a încheia un contract cu Spitalul Victor Babeş din Craiova pot face acest lucru până pe 19 februarie.

Primăria a vrut să cumpere dotări importante pentru Spitalul Victor Babeş

Spitalul Victor Babeş s-a aflat şi pe lista Primăriei Craiova cu privire la o serie de investiţii serioase. Astfel, în luna octombrie, municipalitatea a scos la licitaţie, pentru această unitate medicală, un contract cu o valoare estimată la 25.367.111 de lei, fără TVA. Această achiziție a fost împărțită pe șapte loturi. Prin lotul 1 se vor cumpăra echipamente de curățenie. Este vorba despre aparate de sterilizare, de dezinfectare și de igienizare. De asemenea, mobilier medical, mașini de spălat și de uscat rufe, produse de curățenie sau lavoare. Acest lot are o valoare estimată de 2.617.296 de lei, fără TVA.

Lotul 2, care are cea mai mare valoare (14.145.902 de lei, fără TVA), se referă la echipamente medicale precum incubatoare, aparate și instrumente pentru perfuzie, cărucioare, echipament de protecție împotriva agenților nucleari, biologici, chimici si radiologici, echipamente de laborator, optice și de precizi, balante de precizie, etc.. În cadrul lotului 3 se vor achiziționa reactivi și consumabile specifice aparaturii de diagnosticare. Costul acestora se ridică la 2.526.310 de lei, fără TVA. Următorul lot se referă la cumpărarea de uși automate în valoare de 423.724 de lei.

De asemenea, lotul 5 conține echipamente de sterilizare, care vor costa 5.176.794 de lei. Prin lotul 6 se achiziționeză echipamente de informatică, birotică și mobilier de birou în valoare de 314.131 de lei. Prin intermediul ultimului lot se va cumpăra o unitate mobilă de transport cu incintă frigorifică. Aceasta va costa în jur de162.951 de lei, fără TVA.

Licitaţia, fără ecou

Însă, licitaţia primăriei nu a avut deloc succes. În acest moment se află în stadiul de evaluare calificare şi tehnică. Dar o singură firmă a depus ofertă pentru lotul cu numărul patru. Este vorba despre cel referitor la cumpărarea unor uși automate, în valoare de 423.724 de lei, fără TVA. Firma care a depus ofertă pentru acest lot este KADRA TECH, din Cluj-Napoca. Pentru restul loturilor nu a existat nici măcar o ofertă. Aşadar, pentru dotările pe care le doreşte primăria în acest spital mai avem de aşteptat cel puţin până ce licitaţia va fi reluată.

Citeşte şi: Primăria Craiova vrea să ofere internet gratuit în centru şi în Parcul Romanescu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS