12.9 C
Craiova
luni, 16 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSpitalul de Neuropsihiatrie Craiova cumpără cu până la 6 milioane de lei două medicamente pentru pacienții cu scleroză multiplă

Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova cumpără cu până la 6 milioane de lei două medicamente pentru pacienții cu scleroză multiplă

Spitalul de Neuropsihiatrie Craiova a lansat o licitație publică prin care intenționează să cumpere două tipuri de medicamente pentru pacienții care suferă de scleroză multiplă. Unitatea medicală poate plăti până la 1,2 milioane de euro pe acestea.

De curând, Spitalul de Neuropsihiatrie din Craiova a publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice o licitație pentru achiziționarea a două tipuri de medicamente pentru pacienții care ajung în această unitate medicală și sunt diagnosticați cu scleroză multiplă. Este vorba despre un acord-cadru, care va fi valabil timp de un an și jumătate, interval în care firma care va câștiga licitația va trebui să livreze medicamentele Ocrevus și Tysabri la solicitarea spitalului, în funcție de necesități. Contractul publicat de Spitalul de Neuropsihiatrie are o valoare totală estimată cuprinsă în intervalul 316.098,28 – 6.008.870 de lei, fără TVA. Acest lucru înseamnă că unitatea medicală este obligată să cumpere medicamente pentru scleroză multiplă de minim 316.098,28 de lei, fără TVA și poate ajunge la suma maximă de 6.008.870 de lei, fără TVA. Desigur, acest lucru va depinde de nevoia pe care spitalul o va avea.

Fiecare medicament, cu propriul lot

De asemenea, contractul referitor la cumpărarea celor două tipuri de medicamente a fost împărțit pe două loturi. Primul dintre acestea este destinat achizițonării medicamentului OCRELIZUMAB. Valoarea acestui lot este cuprinsă între 260.555,88 și 4.342.598 de lei, fără TVA. Cel de-al doilea lot a fost dedicat cumpărării medicamentului TYSABRI, de 150 mg. În acest caz vorbim despre o valoare estimată între 55.542 și 1.666.272 de lei, fără TVA. Data limită pentru depunere ofertelor este 26 februarie. Imediat după aceea, spitalul va face evaluarea firmelor doritoare, apoi va desemna câștigătorul. Așa cum am menționat, după semnarea contractului, firma câștigătoare va trebui să pună cele două medicamente la dispoziția Spitalului de Neuropsihiatrie oricând acesta va solicita, prin intermediul unor contracte subsecvente.

Contract mult mai costisitor, în vara trecută

În vara anului trecut, Spitalul de Neuropsihiatrie a mai scos la licitație un acord-cadru cu o valoare mult mai mare, cuprinsă între 604.440,42 și 17.530.496 de lei, fără TVA, în cadrul „Programului Național de Boli Neurologice – Scleroză Multiplă”. Acel contract a presupus cumpărarea unui număr de 12 medicamente, care au fost împărțite tot pe loturi. La momentul la care a fost lansată licitația, șapte firme s-au bătut pentru a obține contractul cu Spitalul de Neuropsihiatrie. În toamnă au fost desemnate firmele câștigătoare și se pare că nici măcar una nu a rămas pe dinafară.

Loturile 1 și 2 au fost obținute de ALLIANCE HEALTHCARE și MERCK ROMANIA S.R.L., loturile 3 și 10 au fost obținute de FARMEXIM S.A. Și FARMACEUTICA REMEDIA DISTRIBUTION & LOGISTICS S.R.L., iar loturile 4,5 și 6 de către ALLIANCE HEALTHCARE ROMÂNIA SRL și FARMACEUTICA REMEDIA DISTRIBUTION & LOGISTICS S.R.L EUROPHARM HOLDING și ALLIANCE HEALTHCARE S.A au câștigat lotul 7, iar lotul 8 a fost obținut de MEDIPLUS EXIM SRL și ALLIANCE HEALTHCARE. Lotul 9 a mers către FARMEXIM S.A. Și MEDIPLUS EXIM SRL. Loturile 11 și 12 au fost câștigate de FILDAS TRADING S.R.L. Și ALLIANCE HEALTHCARE. Așadar, câte două firme au fost alese pentru fiecare lot în parte.

Citește și: Ce excedent bugetar au avut instituţiile din subordinea primăriei. Spitalul Victor Babeş, campion

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS