8.4 C
Craiova
marți, 21 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăSanatateO canadiancă suferă de o boală rară. Corpul ei produce alcool

O canadiancă suferă de o boală rară. Corpul ei produce alcool

O femeie din Canada suferă de o boală rară în care intestinul ei producea alcool. Medicii nu au crezut-o, potrivit CNN. Respirația ei mirosea a alcool. Era amețită, dezorientată și slăbită, atât de mult încât într-o zi a leșinat și s-a lovit cu capul de blatul din bucătărie în timp ce pregătea prânzul copiilor ei de vârstă școlară.

Cu toate acestea, nici măcar o picătură de băutură nu trecuse pe lângă buze, un fapt pe care femeia de 50 de ani din Toronto și soțul ei l-au spus medicilor timp de doi ani înainte ca cineva să o creadă cu adevărat.
„Ea și-a vizitat medicul de familie din nou și din nou și a mers la camera de urgență de șapte ori în doi ani”, a spus dr. Rahel Zewude, specialist în boli infecțioase la Universitatea din Toronto.

Medicii au descoperit că nivelul de alcool al femeii ar putea varia între 30 milimoli pe litru și 62 milimoli pe litru – sub 2 milimoli pe litru este normal, a spus Zewude.

Sindromul Auto-Brewery, cunoscut si sub numele de sindromul de fermentatie a intestinului

Nivelurile de alcool de până la 62 de milimoli pe litru sunt extraordinar de ridicate și ar fi considerate amenințătoare de viață, chiar fatale, a spus Barbara Cordell, președintele unei asociații de advocacy numită Auto-Brewery Syndrome Information and Research, care oferă educație pacienților și face cercetări privind stare neobișnuită.

Deși nicio persoană pe care o cunoaște nu a avut nivelurile de alcool să ajungă la acest nivel, mulți oameni pot funcționa la niveluri de alcool în sânge de până la 30 milimoli pe litru sau 40 milimoli pe litru, a spus Cordell într-un e-mail.

„Cunosc peste 300 de persoane diagnosticate cu acest sindrom și avem peste 800 de pacienți și îngrijitori în grupul nostru de suport privat de pe Facebook”, a spus Cordell, care nu a fost implicată în noul caz.

„O parte din misterul acestui sindrom este modul în care acești oameni pot avea aceste niveluri extrem de ridicate și încă se plimbă și vorbesc.”

Medicii au pus la îndoială obiceiurile femeii

Toți medicii de la camera de urgență au pus la îndoială obiceiurile femeii din Toronto de a consuma alcool. Ea a fost examinată de trei psihiatri diferiți din spital, care au concluzionat că nu îndeplinește criteriile pentru diagnosticarea tulburării de consum de alcool.

„Le-a spus medicilor că religia ei nu permite consumul de alcool, iar soțul ei a verificat că nu a băut”, a spus Zewude, care a tratat-o ​​pe femeie și a coautor al unui raport despre cazul anonim, publicat luni în Canadian Medical Association Journal.

„Dar abia la cea de-a șaptea vizită un medic de la camera de urgență a spus în cele din urmă: „Cred că sună ca Sindromul Auto-Brewery” și a trimis-o la un specialist”, a spus Zewude.

Pacienții, tratați cu neîncredere

Dr. Fahad Malik, un gastroenterolog la United Heath Services din Binghamton, New York, care are în prezent 30 de pacienți cu această tulburare, a declarat într-un e-mail că a fi tratat cu neîncredere și ridicol este obișnuit pentru pacienți. El nu a fost implicat în noul studiu de caz.

„Cei mai mulți pacienți au fost ignorați ca „băutori de dulap” sau cu afecțiuni de comportament înainte de diagnosticare”, a spus Malik, care este și instructor asistent clinic la Universitatea de Stat din New York, Universitatea de Medicină din Upstate.

Extrem de rar și deseori nerecunoscut

Sindromul Auto-Brewery, cunoscut și sub denumirea de sindrom de fermentație intestinală, este o afecțiune extrem de rară în care bacteriile și ciupercile din tractul gastrointestinal transformă carbohidrații din alimentele de zi cu zi în etanol. Primul caz cunoscut a avut loc în 1946 în Africa, când stomacul unui băiețel de 5 ani s-a rupt fără un motiv cunoscut. O autopsie i-a găsit abdomenul plin de un lichid „spumos” care mirosea a alcool.

Din 1974, 20 de cazuri diagnosticate de Sindromul Auto-Brewery au fost raportate în literatura medicală engleză, conform unei analize din aprilie 2021. Rapoarte suplimentare despre simptomele sindrpmului au apărut în Japonia, unde afecțiunea este cunoscută sub numele de meitei-sho sau „sindrom de auto-intoxicație cu alcool”.

Oamenii de știință cred că procesul are loc în intestinul subțire și este foarte diferit de fermentația intestinală normală din intestinul gros, care dă energie corpului nostru.

În timp ce un număr de agenți patogeni pot contribui, majoritatea cazurilor se datorează unei creșteri excesive a două specii de ciuperci: Saccharomyces și Candida. Candida trăiește pe corp și în gură, tractul digestiv și vagin, preluând adesea controlul atunci când bacteriile mai benefice sunt distruse de o rundă sau două de antibiotice.

Mulți oameni cu sindrom pot funcționa cu o cantitate enormă de alcool

Un raport din iulie 2013 a documentat cazul unui bărbat de 61 de ani care a avut accese frecvente de beție inexplicabilă ani de zile înainte de a fi diagnosticat cu o supraabundență intestinală de Saccharomyces cerevisiae, sau drojdie de bere, aceeași drojdie folosită pentru a face bere.
Mulți oameni cu sindrom pot funcționa cu o cantitate enormă de alcool generat metabolic în sistemul lor, uneori realizând asta doar atunci când au probleme cu legea.

Un bărbat din Carolina de Nord, în vârstă de 40 de ani, a fost oprit pentru ceea ce polițiștii erau convinși că conducea în stare de ebrietate. El a negat că a băut în ciuda alcoolemiei de 0,2%, echivalentul a consumului a 10 băuturi pe oră și de aproximativ 2,5 ori limita legală.

„Nu este atât de rar pe cât credem, este (doar) rar diagnosticat”, a spus Cordell. „Cred că mulți oameni se pot plimba simțindu-se în ceață și doar cred că sunt obosiți când ar putea fermenta alcool.”

„O furtună metabolică”

Există factori de risc pentru Sindromul Auto-Brewery. Diabetul și bolile hepatice pot juca un rol la fel ca și bolile gastrointestinale, cum ar fi boala inflamatorie a intestinului și sindromul intestinului scurt, în care intestinul subțire este deteriorat sau scurtat, a spus Zewude. Poate exista chiar și o predispoziție genetică legată de cât de bine o persoană metabolizează alcoolul.

„Este nevoie de mai mulți factori de risc care interacționează și creează o furtună metabolică pentru ca acest sindrom să apară la un individ.”
Pentru pacienta lui Zewude din Toronto, acea furtună metabolică a început la jumătatea când avea 40 de ani, când a început să aibă infecții concomitente ale tractului urinar, fiecare tratată cu o serie de antibiotice. Bacteriile benefice din tractul ei intestinal au început să moară, permițând ciupercilor aflate la pândă să preia controlul.

Atâta drojdie are nevoie de combustibil, pe care îl obține din carbohidrații din dietă. Când femeia avea 48 de ani, corpul ei transforma aproape toți carbohidrații consumați în alcool.

„Dacă nu a mâncat mulți carbohidrați, simptomele nu erau atât de rele”, a spus Zewude. „Dar atunci s-ar putea să aibă o felie de prăjitură sau o altă masă mare de carbohidrați, ceea ce a dus la o creștere rapidă a nivelului ei de alcool. Acestea erau momentele în care s-ar putea să pregătească prânzul pentru copiii ei și să adoarmă.”

Tratament

Tratamentul pentru Sindromul Auto-Brewery începe cu un curs de fungicide prescris după ce o biopsie sau o colonoscopie identifică agenții patogeni specifici care au colonizat intestinul, a spus Zewude. Începând cu un fungicid cu spectru larg se poate întoarce înapoi.

„Rezistența la antimicrobiene este o parte importantă a sindromului, deoarece o parte din motivul pentru care oamenii suferă de acest lucru este din cauza utilizării frecvente a antibioticelor care le perturbă intestinul”, a spus ea. „Trebuie să începeți cu atenție, iar apoi, dacă pacientul devine rezistent la acel fungicid, încercați alții.”

Pe lângă distrugerea drojdiei, se așteaptă ca pacienții să urmeze o dietă extrem de restrânsă, săracă în carbohidrați. „Fără carbohidrați ar fi cel mai bine, dar este aproape imposibil să faci asta”, a spus Zewude. Probioticele pentru a reconstrui bacteriile benefice pot ajuta, de asemenea, a spus ea.

Astăzi, femeia nu mai ia medicamente antifungice, dar ține o dietă foarte săracă în carbohidrați după ce a avut o recădere. Deoarece experiența fiecărei persoane este diferită, este important ca pacienții să rămână în legătură strânsă cu medicii lor pentru a-și gestiona starea, a spus Zewude.

„În acest caz, femeia are un soț foarte susținător, care m-a sunat imediat când a început să simtă din nou mirosul de alcool pe respirația ei”, a spus Zewude. „Pentru oricine se confruntă cu sindromul, este important ca soțul, prietenul, colegul de cameră sau orice altceva, să cunoască semnele și simptomele și să ia legătura cu medicii sau să aducă persoana la departamentul de urgență atunci când se întâmplă acest lucru.”

Citește și: (VIDEO) Autotren căzut în Dunăre

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS