2.6 C
Craiova
duminică, 22 decembrie, 2024
Știri de ultima orăSanatatePrea multă mişcare poate declanşa bufeurile de la menopauză

Prea multă mişcare poate declanşa bufeurile de la menopauză

Un nou studiu publicat în Menopause, revista Societății de menopauză, sugerează că prea multe exerciții fizice ar putea declanșa bufeurile. Studiul indică faptul că schimbările acute ale activității fizice, ale temperaturii și ale umidității pot juca un rol în experiența bufeurilor.

Activitatea fizică are multe beneficii bine cunoscute pentru sănătate și bunăstare. Cu toate acestea, activitatea fizică intensă poate crește temperatura corpului și, prin urmare, se crede acum că ar putea influența bufeurile. Cercetătorii au observat că fluctuațiile de temperatură și umiditate, în special noaptea, ar putea fi, de asemenea, factori declanșatori ai bufeurilor.

80% dintre femei sunt afectate de bufeuri în perioada menopauzei

Un nou studiu sugerează că, în ciuda beneficiilor semnificative ale activității fizice, creșterile intense de activitate ar putea mări șansele de apariție a bufeurilor.

Bufeurile afectează aproximativ 80% dintre femei în anii din jurul menopauzei. În ciuda faptului că sunt atât de frecvente și a numărului mare de cercetări efectuate în legătură cu ceea ce le provoacă, rămân multe necunoscute asupra cauzelor.

Un nou studiu sugerează că modificările intense ale activității fizice, ale temperaturii și ale umidității pot juca un rol în experiența bufeurilor.

Fiind unul dintre cele mai frecvent resimțite simptome ale menopauzei, bufeurile sunt evenimente bruște de disipare a căldurii care implică adesea o creștere a transferului de căldură din organism la piele, însoțită de transpirație.

Studiile medicale anterioare au arătat că o reducere a nivelului de estradiol în timpul tranziției la menopauză duce la

modificări la nivelul hipotalamusului care controlează temperatura corpului.

Activitatea fizică are multe beneficii pentru sănătatea și buna funcționare a organismului. Cu toate acestea, activitatea fizică poate crește temperatura corpului și, prin urmare, a fost suspectată că influențează experiența bufeurilor.
Într-un studiu anterior, toate femeile care au raportat un istoric de bufeuri au prezentat o accentuare a simptomelor ca răspuns la un exercițiu fizic intens, în timp ce femeile asimptomatice nu au prezentat același răspuns.
Însă puține studii de până acum au folosit monitorizarea ambulatorie pentru a studia efectul activității fizice asupra bufeurilor.

Ce recomandă directorul Societăţii americane pentru menopauză

Rezultate mai recente au arătat că efectuarea unei cantități mai mari de activitate fizică moderată decât de obicei într-o zi a fost legată de mai multe bufeuri raportate de subiecți.

„Acest studiu arată o legătură între creșterile de activitate fizică și bufeurile subiective și obiective ulterioare, atât în timpul perioadelor de veghe, cât și în timpul somnului. Clinicienii pot sfătui pacientele cu privire la această legătură, subliniind în același timp multiplele beneficii bine cunoscute ale activității fizice. Deoarece temperatura din timpul somnului a influențat șansele unui episod de bufeuri, măsuri precum utilizarea unor pături și haine de dormit mai ușoare, și menținerea unei temperaturi mai scăzute în cameră, pot ajuta în cazul bufeurilor nocturne”, spune dr. Stephanie Faubion, directorul medical al Societății americane pentru menopauză.

Bufeurile din timpul nopţii, corelate cu un risc mai mare de Alzheimer

Bufeurile și transpirațiile nocturne pot dăuna creierului, inimii și nu numai, potrivit cercetărilor din anii trecuți.
Cercetătorii au descoperit că frecvența și intensitatea bufeurilor pe timpul zilei cresc nivelurile proteinei C reactive, un biomarker care indică nivelul de inflamație din organism și care este folosită pentru a determina riscul de boli de inimă și de AVC (accident vascular cerebral) la persoanele care nu suferă boli de inimă, și chiar riscul de Alzheimer.
De asemenea, bufeurile în somn, pe timp de noapte, au fost legate de un risc pentru Alzheimer.

„Știința a demonstrat că bufeurile sunt legate de biomarkerii din sânge ai bolii Alzheimer”, a declarat anterior dr. Stephanie Faubion, care este și directorul Clinicii Mayo din Florida.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS