8.1 C
Craiova
miercuri, 22 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăBani & AfaceriDureri de stomac, balonare, arsuri? Endoscopie cu unul dintre cele mai subţiri şi performante echipamente, la Clinica Speranţa

Dureri de stomac, balonare, arsuri? Endoscopie cu unul dintre cele mai subţiri şi performante echipamente, la Clinica Speranţa

Simptome precum durerea de stomac nespecifică, balonarea, eructaţia după masă, arsurile în capul pieptului sau greaţa pot fi relativ comune, însă atunci când ele devin repetitive, este cazul să cerem sfatul unui medic. Uneori, ele pot indica prezenţa ulcerului gastro-duodenal, iar specialistul poate recomanda efectuarea unei endoscopii pentru diagnosticare. Endoscopia digestivă superioară este o metodă performantă extrem de valoroasă în gastroenterologie. Ea poate oferi detalii despre o serie de patologii şi poate permite prelevarea de probe, atunci când este necesar.

La Centrul Medical Speranţa se folosește unul dintre cele mai subţiri şi performante endoscoape existente la ora actuală, astfel disconfortul fiind minim pentru pacienţii clinicii din Craiova.

Ce presupune endoscopia?

Testul analizează mucoasa esofagului, stomacului și duodenului cu ajutorul unui tub subțire, flexibil, ce are atașată o cameră pentru vizualizare.

Medicul gastroenterolog de la Centrul Medical Speranța poate vedea astfel interiorul tubului digestiv și poate analiza eventualele anormalități.

Endoscopul este introdus prin gură pentru a vizualiza esofagul, stomacul și partea superioară a intestinului subțire (duodenul). Această procedură este utilizată în scopuri diagnostice sau terapeutice și poate fi recomandată în mai multe situaţii.

Când poate fi recomandată o endoscopie

Endoscopia poate fi indicată în mai multe situaţii.

Dacă pacientul acuză dureri, arsuri sau disconfort în partea superioară a abdomenului, endoscopia poate fi folosită pentru a examina posibilele cauze, cum ar fi leziunile esofagiene sau gastrice. Pentru pacienții cu simptome persistente de reflux, precum arsuri la stomac, endoscopia poate fi utilă pentru a evalua posibilele leziuni ale mucoasei esofagiene și pentru a exclude alte afecțiuni.

Dacă există suspiciuni de sângerare în tractul digestiv superior, endoscopia poate fi utilizată pentru a localiza sursa și, în unele cazuri, pentru a opri sângerarea.

Endoscopia ajută la monitorizarea anumitor afecţiuni cronice

Endoscopia este utilă pentru a evalua cauzele posibile ale dificultăților de înghițire, cum ar fi stenozele esofagiene sau leziunile structurale.

Ea poate fi indicată şi pentru pacienții cu simptome persistente de indigestie sau dispepsie, sau

pentru diagnosticarea sau monitorizarea afecțiunilor precum boala de reflux gastroesofagian (GERD), ulcerul gastric sau esofagian, infecțiile Helicobacter pylori etc.

Prelevare de probe sau eliminare de polipi

Endoscopia permite prelevarea de mostre de țesut (biopsie) pentru a fi analizate în laborator, ceea ce poate ajuta la diagnosticarea afecțiunilor precum infecții sau boli inflamatorii.

În timpul endoscopiei, medicul poate efectua proceduri terapeutice, cum ar fi îndepărtarea polipilor sau a leziunilor, dilatarea stenozei esofagiene sau oprirea sângerării.

În cadrul cabinetului de gastroenterologie, pe lângă endoscopie, pacienţii beneficiază de ecografii şi de investigaţii specifice pentru diverse patologii, inclusiv pentru diagnosticul şi tratamentul hepatitelor.

Programări la 0771 493 887Centru medical Speranța Craiova, Strada Înfrățirii nr. 16-17

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS