35.1 C
Craiova
duminică, 30 iunie, 2024
Știri de ultima orăSanatatePersoanele care nu sunt asigurate medical vor beneficia de pachete de servicii pentru depistarea unor boli grave

Persoanele care nu sunt asigurate medical vor beneficia de pachete de servicii pentru depistarea unor boli grave

Persoanele neasigurate medical vor beneficia de pachete de servicii pentru depistarea unor boli grave cum ar fi cancer, hepatită cronică, iar în cazul gravidelor Hiv/ SIDA. Sunt noile prevederi ale contractului cadru care va intra în vigoare de la 1 iulie.

Medicii de familie vor putea da trimiteri la consultații de specialitate celor care nu au asigurare dacă suspectează că pacienții suferă de o boală oncologică. Bilete de trimitere vor primi și pentru testarea pentru virusurile hepatice B și C și pentru virusul HIV la gravide.

Analizele vor fi decontate de Casa de Asigurări de Sănătate.

Și în asistența ambulatorie de specialitate se vor acorda servicii medicale pacienților neasigurați pentru depistarea și confirmarea afecțiunilor oncologice.

Schimbările vor intra în vigoare de la 1 iulie. În legea actuală, bolnavii cu un diagnostic confirmat incluși în anumite programe de sănătate beneficiază de tratament decontat chiar dacă nu sunt asigurați.

În plus, bolnavii de cancer care au asigurare medicală vor putea beneficia de consiliere psihologică.

Citește și: Craiova: Un tânăr a condus fără permis, a sustras un autoturism și a făcut accident

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS