21.7 C
Craiova
miercuri, 3 iulie, 2024
Știri de ultima orăSanatateFocar de norovirus într-o regiune din nordul Italiei

Focar de norovirus într-o regiune din nordul Italiei

Localitatea Torri del Benaco de pe malul Lacului Garda din nordul Italiei este afectată de un focar de norovirus. Asta a dus la spitalizarea a peste 300 de persoane şi la îmbolnăvirea multor altora, care suferă de diaree, vărsături, crampe, febră şi greaţă, au raportat luni autorităţile italiene, informează DPA.

Peste 900 de cazuri au fost înregistrate în această localitate de pe malul estic al Lacului Garda, o populară destinaţie de vacanţă pentru turiştii italieni şi străini. Se crede că virusul s-a răspândit prin sistemul local de alimentare cu apă potabilă.

Populaţia, instruită să cumpere apă îmbuteliată

Autorităţile municipale italiene au instruit populaţia să cumpere apă îmbuteliată, iar apa curată este distribuită în mod gratuit.

Relatările din presă speculează că epidemia este legată de nivelul ridicat al apelor lacului în urma ploilor abundente din ultimele săptămâni, care au dus la supraaglomerarea sistemului de canalizare. Deocamdată nu există o confirmare oficială a acestor relatări.

Autorităţile municipale au spus că încearcă să determine felul în care virusul s-a răspândit în comunitate

Autorităţile municipale au spus că încearcă să determine felul în care virusul s-a răspândit în comunitate. În timp ce vineri au fost găsite urme ale acestuia în apa potabilă, testele mai recente ale furnizorului local de apă au oferit rezultate negative.

Cu toate acestea, primarul Stefano Nicotra din Torri del Benaco continuă să le recomande localnicilor să dea dovadă de prudenţă.

„Nu folosiţi apa de la reţea pentru uz personal sau alimentar. Acea apă nu trebuie folosită pentru gătit sau pentru spălarea alimentelor”, a declarat el.

Deşi Torri del Benaco are doar 3.000 de locuitori permanenţi, mulţi turişti au sosit deja în localitate. Norovirusul este extrem de contagios, dar are de obicei o durată scurtă de viaţă.

Citeşte şi: Premierul Greciei avertizează că ţara sa se confruntă cu o „vară periculoasă“ din cauza incendiilor de vegetaţie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS