5.6 C
Craiova
sâmbătă, 21 decembrie, 2024
Știri de ultima orăSanatateViata sanatoasaAerul condiționat, dezavantaje și precauții

Aerul condiționat, dezavantaje și precauții

38-39 de grade Celsius la umbră sunt temperaturi frecvente în aceste zile. Acolo unde soarele bate direct, totul se poate încinge și cu aproape zece grade în plus. În aceste condiții, inclusiv aerul din interiorul clădirilor devine irespirabil, iar singurul mod prin care putem face față acestui val de caniculă este să folosim aerul condiționat, informează TVR.

Aerul fierbinte de afară, care încinge zidurile clădirilor, face că folosirea aerului condiționat să fie obligatorie.

Medicii atrag însă atenția că, folosit în exces sau în mod necorespunzător, ne poate face mai mult rău decât bine.

De altfel, a crescut numărul persoanele care se confruntă în aceste zile cu diferite infecții la nivelul căilor aeriene sau cu dureri de gât, de cap sau de spate.

Diferența dintre aerul de afară și cel din casă nu trebuie să fie prea mare. La fel de importantă este direcția în care suflă aerul rece.

Aerul condiționat, dezavantaje și precauții

Mai sunt și alte reguli pe care trebuie sã le respectăm, dacă vrem că aerul condiționat să nu ne îmbolnăvească.

Medicii ne recomandă să curățăm, să schimbăm filtrele. Pot fi îmbâcsite cu praf, pot avea bacterii, și ne putem îmbolnăvi.

Utilizarea în exces a aerului condiționat sau la temperaturi nepotrivite reprezintă principala cauză pentru creșterea numărului celor care cer consultații la cabinetele ORL.

Aparatele usucă aerul din încăperi, provoacă iritații ale căilor respiratorii, în special în cazul persoanelor care au astm.

Citește și: Alec Baldwin scapă de procesul pentru omor din cauza unui viciu de procedură

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS