27.6 C
Craiova
luni, 9 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSanatatePremieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Premieră medicală: O inimă artificială din titan a ținut un pacient în viață timp de câteva zile

Un american în vârstă de 58 de ani este prima persoană din lume căreia i-a fost înlocuită inima cu o pompă de sânge temporară, o „inimă artificială” metalică, confecționată din titan.

Inima artificială totală (TAH), proiectată de compania americană de dispozitive medicale BiVACOR nu este concepută să bată ca o inimă adevărată. Dar chiar și fără camere flexibile sau diafragme de pompare, compania spune că este suficient de puternică pentru a susține un bărbat în timpul exercițiilor fizice și suficient de mică pentru a se potrivi organismului uman al femeilor și bărbaților.

Dispozitivul cu două camere are aproximativ dimensiunea unui pumn și este practic incasabil, rezistând la coroziune și uzură mecanică. Singura parte mobilă este ascunsă în interior; un singur rotor cu levitație magnetică care pompează sânge la plămâni și în restul corpului. Deoarece rotorul care se rotește nu intră în contact cu nicio altă suprafață, nu există nicio șansă ca frecarea să provoace daune în timp. Întregul dispozitiv este alimentat de un controler mic, extern, portabil, care iese prin stomac.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS