20.5 C
Craiova
joi, 12 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSanatateCe medicamente au cumpărat românii cel mai des din farmacii în ultimul an

Ce medicamente au cumpărat românii cel mai des din farmacii în ultimul an

Peste 300 de milioane de cutii de medicamente pentru boli cardiovasculare şi ale stomacului au fost eliberate în farmacii şi spitale în perioada iulie 2023-iunie 2024, potrivit companiei Cegedim.

Numărul de cutii de medicamente cum­pă­rate de români în ultimele 12 luni a depăşit 700 de mi­lioane, dintre care aproape jumă­ta­te au fost din categoria tratamentelor pen­tru ini­mă sau pentru stomac, arată datele transmise de compania de cercetare de piaţă Cegedim.

Astfel, doar două categorii de afecţiuni acoperă jumătate din volumul de medica­mente care ajunge anual la pacienţi, atât în spitale, cât şi în farmacii, conform observatornews.ro.

În ultimele 12 luni, piaţa medica­men­telor a ajuns la aproape 32 miliarde de lei

Aceste medicamente pentru bolile de ini­mă şi de stomac sunt din categoria trata­mentelor ieftine, cu un preţ mediu per cutie de 20-40 de lei. În acest context, chiar dacă apar cel mai frecvent în coşul de cumpărături al pacienţilor români, ele reprezintă doar o treime din valoarea totală a vânzărilor de medicamente în perioada menţionată.

În ultimele 12 luni, piaţa medica­men­telor a ajuns la aproape 32 miliarde de lei în valoare. Este în creştere cu 15% faţă de aceeaşi perioadă din anul anterior.

Citeşte şi: Marea Neagră, din ce în ce mai caldă. A înregistrat cea mai ridicată temperatură din ultimii 25 de ani

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS