21.2 C
Craiova
joi, 12 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSanatateDin toamnă, Pediatria de la Parc se mută, pentru reabilitare

Din toamnă, Pediatria de la Parc se mută, pentru reabilitare

În această toamnă, Clinica de Pediatrie a Spitalului Municipal „Filantropia” din Craiova urmează să intre în reabilitare. Consiliul Judeţean Dolj va începe lucrările pentru modernizare, cu fonduri obţinute prin Planul Naţional de Rezilienţă şi Redresare (PNRR). În perioada şantierului, nu se va mai putea desfăşura nicio activitate medicală în clădirea de lângă Parcul Romanescu.

A fost semnat contractul de execuţie

Contractul de execuţie a lucrărilor pentru reabilitarea clădirii în care funcţionează Clinica de Pediatrie a spitalului Filantropia şi Centrul Maternal „Sfânta Ecaterina” a fost semnat la finalul lunii iunie, proiectul intrând în linie dreaptă. „Un nou mare şantier se va deschide în curând”, a anunţat cu această ocazie preşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, care a menţionat că lucrările presupun creșterea gradului de rezistență la seisme, prin consolidarea structurii, și intervenții de refacere a arhitecturii interioare și exterioare, de schimbare a instalațiilor electrice, termice și sanitare, dar și montarea de panouri fotovoltaice pentru creșterea performanței energetice a clădirii.

Unde se mută Pediatria

Având în vedere lucrările de amploare incluse în proiectul de reabilitare, Clinica de Pediatrie va fi mutată temporar în incinta Maternităţii, a precizat pentru GdS managerul spitalului, Liviu Radu.
„Clinica de Pediatrie se va muta în curtea Maternităţii, în clădirea unde a funcţionat Clinica de Cardiologie. În prezent, aici au fost amenajate spaţii pentru birouri. Vom muta birourile şi vom amenaja de data aceasta spaţiul pentru ca Pediatria să îşi poată desfăşura activitatea în perioada lucrărilor de reabilitare a clădirii de lângă Parcul Nicolae Romanescu. Fiind vorba despre lucrări de amploare, activitatea medicală nu poate continua acolo în timpul execuţiei acestora”, a declarat directorul Spitalului Filantropia.

„Încercăm să nu afectăm numărul pacienţilor care vor fi internaţi”

Managerul unităţii medicale a adăugat că în această perioadă se vor amenaja spaţiile pentru mutarea Clinicii de Pediatrie şi se fac eforturi pentru a se menţine capacitatea actuală: „Încercăm să nu afectăm numărul pacienţilor care vor fi internaţi după această relocare. Echipa SPIAAM este cea care calculează şi organizează circuitele şi spaţiile. Mutarea ar trebui să se întâmple în cel mai scurt timp. Însă mai sunt lucrări care trebuie făcute în spaţiul unde se vor muta birourile şi, în acelaşi timp, să pregătim şi secţia de pediatrie. Estimăm că la finalul lunii septembrie vom face acest pas”, a transmis Liviu Radu.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de trei ani

Pe terenul din strada Corneliu Coposu nr.107 se află mai multe clădiri în care, în prezent, funcționează Direcția Generală de Asistenţă Socială și Protecția Copilului Dolj, Spitalul Clinic Municipal Filantropia Clinica de Pediatrie Craiova și Colegiul Medicilor. Dintre acestea, obiectul investiției cu fonduri prin PNRR îl constituie clădirea C4 adică Centrul maternal „Sf. Ecaterina” și Clinica de Pediatrie.
Valoarea lucrărilor se ridică la 39.212.058 de lei fără TVA, respectiv 46.625.150,00 de lei cu TVA. Din întreaga sumă valoarea lucrărilor de construcţii-montaj (C+M) este de 32.631.344,89 de lei fără TVA, respectiv 38.831.300,42 de lei cu TVA. Lucrările se vor desfăşura pe parcursul a 36 de luni.

CITEŞTE ŞI: Ce artişti a ochit Primăria Craiova pentru Revelion

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS