22.8 C
Craiova
marți, 17 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSanatateA ajuns în farmacii vaccinul gripal

A ajuns în farmacii vaccinul gripal

Beatrice Speteanu, farmacist şi membru AFTAP, Asociaţia Farmaciilor Tradiţionale şi a Practicienilor a explicat că vaccinurile gripale au ajuns deja în farmacii, în două variante care conţin tulpinile aflate anul acesta în circulaţie, conform news.ro.

Încă nu este disponibil însă vaccinul gripal intranazal pentru copii, ci numai varianta injectabilă, cel intranazal fiind produs în fiecare an în cantitate limitată. Farmacistul a precizat şi preţurile vaccinurilor pentru cei care le vor achita integral în farmacii.

Populaţia generală se poate vaccina în luna octombrie

Dr. Gindrovel Dumitra, coordonatorul Grupului de Vaccinologie al Societăţii Naţionale de Medicină a Familiei, a transmis că în septembrie ar trebui vaccinaţi copiii care fac acest vaccin pentru prima dată în viaţă, fiind necesare două doze, astfel încât protecţia să existe până la final de octombrie. Populaţia generală se poate vaccina în luna octombrie, a mai spus acesta, reţetele putând fi eliberate încă din această lună.

În farmacie sunt deja primele variante de vaccin gripal

„În farmacie deja am primit primele variante de vaccin gripal, cel care este administrat prin injecţie, pentru adulţi şi pentru copii, două variante momentan, cu tulpinile din anul acesta, Vaxigrip şi Influvac. Aşteptăm să vină şi varianta intranazală pentru copii. Reţete şi cereri deja au început să vină, din păcate majoritatea părinţilor încă îl aşteaptă pe cel intranazal care va fi într-o cantitate limitată cum este în fiecare an.

Vaxigrip are preţ impus de 68 de lei, influvac, preţ impus, 64,48 lei. Fluenzul ( vaccinul intranazal pentru copii) va fi puţin mai scump, pe la 124 de lei, dar acolo fiind pentru copii majoritatea îl vor lua în regim compensat 100%. 

Citeşte şi: Criminalii omului de afaceri din Sibiu, ucis în propria casă, daţi de gol de un plic de cafea

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS