27.3 C
Craiova
joi, 3 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSanatateINSP: Din 3 iunie, 76 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile

INSP: Din 3 iunie, 76 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile

De la începutul perioadei de supraveghere a infecţiei cu virusul West Nile – 3 iunie – până joi au fost înregistrate 76 de cazuri de infecţie cu virusul West Nile, dintre care 68 confirmate şi opt probabile, potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP).

Au fost înregistrate zece decese în urma infecţiei cu virusul West Nile, câte unul în judeţele Botoşani, Brăila, Sălaj şi Vrancea şi câte trei în judeţul Suceava şi în Bucureşti, potrivit INSP.

Cele mai multe cazuri de îmbolnăvire – 23 – s-au înregistrat la grupa de vârstă 70 – 79 de ani şi 21 la persoanele cu vârsta cuprinsă între 60 şi 69 de ani, a indicat INSP.

INSP face recomandări pentru populaţie

INSP face o serie de recomandări pentru populaţie – să evite expunerea la ţânţari purtând îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi, să utilizeze substanţe chimice repelente pentru ţânţari, să împiedice pătrunderea insectelor în casă prin plase de protecţie la ferestre, să asigure desecarea bălţilor din jurul gospodăriei, precum şi să îndepărteze recipientele de apă stătută şi gunoiul menajer. 

Citeşte şi: Italia: Un avion a luat foc înainte de decolarea de pe aeroport

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS