Ingrediente:
1 conopidă mare;
300 g cârnați mai groși; 1 roșie; 200 g smântână;
1 lingură făină;1 lingură unt; pătrunjel verde; sare; piper; 3 ouă.
Mod de preparare:
Conopida se desface buchețele și se ține în apă cu sare timp de 10 minute. Se spală și se pune la fiert în apa cu sare 10 minute, până se înmoaie puțin. Se scurge și se lasă la răcit. Se unge un vas termorezistent cu unt şi se aşază bucheţelele de conopidă.
Ouăle se bat bine, se adaugă smântână, făina, sare şi piper, după gust, şi se amestecă bine. Compoziţia se toarnă uniform peste conopidă.
Printre buchețelele de conopidă se așază, cât mai estetic, cârnații tăiați bucăți și roșia feliată.
Se dă la apoi la cuptor pentru 20 de minute. Se servește caldă, decorată cu pătrunjel tocat.
Poftă bună!