Cireșele sunt nu doar fructe gustoase, dar și sănătoase, reprezentând o resursă foarte importantă pentru bunăstarea organismului tău. În cea mai mare parte, cireșele au un rol foarte important în detoxifierea organismului, având în același timp și o puternică acțiune depurativă.
Aceste beneficii le recomandă celor care suferă de reumatism, de constipație și de guță, însă sunt foarte utile și pentru cei care suferă de litiaza biliară sau renală.
Cireșele prezintă în compoziția lor substanțe care le transformă în medicamente
Cireșele prezintă în compoziția lor substanțe care le transformă în medicamente foarte importante, fiind adevărați combatanți în lupta contra afecțiunilor cauzate de stresul actual. Antocianinele au un rol antiinflamator și antioxidant, melatonina este un hormon cu rol foarte important pentru un somn liniștit. Acidul hidroxicinamic te va ajuta să îți protejezi mucoasa din stomac împotriva bacteriilor și microbilor ce pot să provoace gastroenterită.
Mcuțele cireșe sunt compuse din peste 70% apă
Ambasadori ai verii, micuțele cireșe sunt compuse din peste 70% apă, exact ca și noi, în timp ce restul compoziției reprezintă o adevărată comoară – vitaminele B (B1, B2 și B6), care îți vor oferi foarte multă energie și magneziu, fără de care v-ați simți mereu deprimați și obosiți. Cireșele conțin puține calorii, 63 kcal/100 grame cele dulci și în jur de 50 kcal/100 grame cele amare.
Cireșele proaspete cresc valoarea hemoglobinei în sânge
În primul rând, recomandăm consumul de cireșe proaspete. Cresc valoarea hemoglobinei în sânge, fiind benefice în anemie. De asemenea, previn hemoragia și cresc rezistență vaselor capilare.
Datorită substanțelor pe care le conțin, cireșele protejează vasele de sânge și previn bolile cardiovasculare.
Pulpa din cireșe se utilizează în tratamentul artritei și a gutei
Pulpa din cireșe se utilizează în tratamentul artritei și a gutei, reduce valorile crescute de acid uric din organism și diminuează inflamația articulațiilor.
Datorită conținutului mare de cupru, sunt recomandate persoanelor care suferă de epilepsie sau de tulburări psihice. Au un efect benefic asupra sistemului nervos central și asupra activității creierului.
Au propietăți antiinflamatoare și antibacteriene
Au propietăți antiinflamatoare și antibacteriene, luptând împotriva agenților patogeni.
Cireșele cresc motilitatea intestinală, reglând tranzitul. Sunt recomandate în special persoanelor care suferă de constipație.
Au conținut ridicat de de acid folic
Ar trebui incluse în dietă femeilor gravide, datorită conținutului ridicat de acid folic (B9). Dacă vreți să consumați sucuri naturale bogate în antioxidanți, specialiștii recomandă sucul de cireșe. Poate fi preparat cu ușurință acasă. Are un rol important în tratarea infecțiilor de tract urinar, nefiind doar un leac băbesc.
De fapt, există studii care au dovedit că cireșele au propietăți antibacteriene. Sucul de cireșe este un antiseptic natural și eficient în tratarea infecției urinare cu Escherichia coli.
Sunt bogate în vitamine și minerale
Cireșele sunt bogate în vitamine și minerale, iar aceste substanțe nutritive pe care le conțin au un rol benefic asupra sistemului digestiv. Sucul de cireșe inhibă dezvoltarea bacteriei Helicobacter pylori, răspunzătoare de apariția gastritei și a ulcerului peptic.
Sucul de cireșe ajută în procesele metabolice din organism
În plus, datorită numărului mic de calorii, sucul de cireșe ajută în procesele metabolice din organism, fiind recomandat în dietele de slăbit.
Cele mai bune cireșe sunt cele consumate proaspete
Cireșele proaspete pot fi păstrate în frigider pentru o perioada mai mare de timp. Înainte să le consumați trebuie să le spălați bine. Desigur, cele mai bune cireșe sunt cele consumate proaspete.
Totodată, le puteți folosi ca ingredient principal în prăjitură, budincă sau tartă.
Indiferent cum alegeți să consumați cireșele, este ideal să le includeți în dietă dumneavoastră.