17.9 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSport„Universitatea nu mai este a Craiovei“

„Universitatea nu mai este a Craiovei“

Corneliu Papura a debutat sub culorile alb-albastre in iunie 1992, in meciul Rapid – Universitatea 2-0, evoluind in Banie pina in vara anului 1996, iar in sezonul ’96-’97 a jucat la formatia franceza Rennes. A revenit la Craiova in sezonul ’98/’99, iar in editia trecuta (2000/2001) a avut parte numai de necazuri.
Dupa un stupid accident petrecut in meciul retur Pobeda Prilep – Universitatea, a urmat suspendarea din lot de catre antrenorul Florin Marin, si apoi de Gigi Netoiu, ultimul inscenindu-i chiar o „telenovela“ demna de timpuri apuse. In prezent, este jucator la FC National.
Are 12 selectii in Nationala, participant la CM din SUA. Aflat pentru citeva ore in Craiova, l-am abordat pentru un dialog prilejuit de aniversarea zilei de nastere, el implinind astazi 28 de ani.

– Cum s-ar spune, orice rau este spre bine! Adica indepartarea ta de la Universitatea te-a dus la FC National, revelatia acestui inceput de campionat. Ca si Gabi Popescu, si el scos de Netoiu din lot.

– Raul pe care mi l-a facut actionarul Netoiu in presa nu este de uitat. E greu de reparat. N-as vrea sa revin asupra subiectului, dar n-am crezut ca mi s-ar putea intimpla asa ceva – unde? – tocmai la clubul de suflet al oltenilor.

– Toate bune acum la FC National…

– Da, echipa merge bine.

– Ultimele doua rezultate au fost de rasunet: FC National a invins campioana si a zdrobit-o, la Pitesti, pe FC Arges!

– Sint doua rezultate pozitive. Nu trebuie acum sa le supralicitam.

– Dupa plecarea actionarului bosniac, acum este bine si din punct de vedere financiar?

– Nu cunosc eu, ca jucator, prea multe amanunte legate de problemele la nivelul actionariatului. Conducerea insa a fost corecta cu noi, jucatorii: „Astia sint banii la ora actuala, atit am facut rost acum. Speram ca saptamina viitoare sa mai rezolvam“. Nu ne-au aburit – cum se mai intimpla uneori in fotbal -, ci au fost, repet, corecti. Toate problemele au fost discutate pe fata, adica s-au spus lucrurile transant, asa cum sint.

– S-ar parea ca totusi preluarea actiunilor de bosniacul Hadzibegovici a incurcat situatia de la club?

– V-am mai spus, nu prea cunosc detalii. Cred ca asa este, dar sint probleme care ma depasesc. Restante financiare avem, dar s-ar parea ca in perioada urmatoare se vor rezolva.

– Esti intr-un fel navetist…

– E greu din acest punct de vedere. Familia este inca in Craiova, dar m-am hotarit insa sa o mut in toamna asta la Bucuresti.

– De Universitatea Craiova ce mai zici?

– Care Craiova? Este echipa lui Netoiu, nu mai este a Craiovei! Poate miine o muta la Bucuresti sau la Poiana Mare, cine stie?

– De ziua ta, este un meci important al Nationalei: Ungaria – Romania. La precedenta intilnire oficiala, ai oferit un pronostic exact: 2-0 pentru Romania. Acum?

– Va fi 1-1 la Budapesta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS