17 C
Craiova
vineri, 18 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportCamerun si Senegal, in finala

Camerun si Senegal, in finala

Un responsabil al reprezentativei de fotbal a Camerunului a fost expulzat de fortele de ordine de pe stadionul „26 Martie“ din Bamako, inainte de partida cu selectionata statului Mali, din semifinalele Cupei Africii pe Natiuni (CAN). Potrivit unor surse din cadrul delegatiei cameruneze, persoana expulzata este fostul portar international Thomas Nkono.

Cu o ora si jumatate inainte de inceperea meciului Camerun – Mali, antrenorul nationalei cameruneze, germanul Winfried Schaefer, si Nkono au intrat pe la peluza si au fost imediat inconjurati de fortele de ordine. Dupa o scurta altercatie, la care au asistat mai multi suporteri ai echipei statului Mali aflati deja in tribune, Nkono a fost imbilizat la pamint de fortele de ordine, care i-au pus catuse. Winfried Schaefer a protestat vehement impotriva acestui tratament, dupa care s-a dus la vestiare. Unul dintre agentii de ordine le-a aratat apoi suporterilor prezenti in tribune un obiect. Potrivit anumitor martori era vorba despre o amuleta pe care Nkono dorea sa o aseze pe gazon. Unui fotograf care a asistat la acest incident i-a fost confiscat filmul.

Ministrul camerunez al Sportului, Bidoung Mkpatt, a spus ca un autocar care transporta suporteri ai reprezentativei Camerunului a fost blocat in drum spre stadion. „Sint metode de intimidare care ne lasa reci. Speram ca sint incidente minore sau erori ale unor indivizi. Daca astfel de incidente vor continua, vom lua masurile ce se impun“, a declarat Mkpatt.

In semifinalele Cupei Africii pe Natiuni, Mali a pierdut in fata Camerunului cu 0-3 (Olembe ’39, ’45, Foe ’83), in timp ce Senegal a cistigat cu 2-1, dupa prelungiri, partida cu Nigeria (Diop ’54, Diao ’97 / Aghahowa ’85). Finala se va disputa miine, de la ora 18.00, la Bamako, in timp ce meciul pentru locul trei se va juca astazi, de la ora 18.00, la Mopti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS