Inca din ultimele etape ale turului, patronul Dinel Staicu a anuntat o remaniere a lotului din cauza rezultatelor slabe ale echipei. Antrenorul Cirtu a solicitat conducerii aceasta remaniere, indicind si posturile deficitare din toate compartimentele, incepind din poarta („imi trebuie un portar care sa fie intr-adevar numarul unu in echipa“) si pina in atac.
Promisiuni? O divizie de jucatori!
Oficialii olteni facut demersurile pentru completarea lotului, n-au comunicat numele celor vizati, dar mass-media au aflat, tot din interiorul clubului, de posibilele noutati: Multescu, Vintila, Ghindeanu, Craciunescu, Frasineanu, Burca, Paduret, Borza, Bozdog, Dinita, Coman, Mozacu, Sabin Ilie, Njock s.a. La aceasta lista s-au adaugat vreo doua echipe de straini, propusi de diferiti reprezentanti romani ai unor impresari din Africa, America de Sud, astfel incit suporterii olteni asteptau cu interes marea vinzoleala din Banie. Si asta, in conditiile in care se intocmise si o lista a posibililor disponibilizati si care cuprindea sapte-opt jucatori. Asadar, se profila o modificare aproape din temelii a lotului Universitatii.
Diplomat si „cusut la buzunare“, patronul Staicu evita dialogul cu presa in privinta posibilelor noutati: „Sint in tratative multe, dar nu pot sa va ofer nume deoarece n-am finalizat negocierile si nu doresc sa fac valuri in presa“. Asemenea declaratii au fost facute inaintea Sarbatorilor de iarna. Au trecut sarbatorile, iar patronul Staicu o tinea intruna: „Nu vreau sa fac valuri aiurea, o sa vedeti jucatorii in Craiova, la pregatiri. Avem si surprize“.
Doar doua certitudini pentru echipa mare
La aceasta ora, certitudinile sint destul de putine. Portarul bosniac Adnan Guso – 27 de ani impliniti in noiembrie anul trecut, 1,99 m inaltime – a si semnat un contract cu Universitatea pentru sase luni, cu drept de optiune si prelungire pentru inca doi ani. Guso este liber de contract, iar ultima oara a jucat la Olimpic Sarajevo, liga a doua din Bosnia, si a trebuit sa semneze urgent un angajament pentru a evita incorporarea in armata. Din casetele vizionate (meciuri din 2000), el pare o solutie, dar din putinele interventii in jocurile din Banie nu se poate afirma cu certitudine care este valoarea sa actuala. Oricum, in zilele urmatoare este asteptat in probe un alt goal-keep-er strain, William Amamoo, titular in formatia campioana a Ghanei, sau cel putin asa a spus despre el impresarul FIFA Rodion Camataru. Amamoo are 21 de ani si a fost comparat de impresar, ca valoare, cu Dossey. In pregatiri se afla acum si cei doi portari autohtoni, Andrei Urai si Nicusor Banica, ultimul implinind 19 ani la inceputul acestei luni.
Vorbind despre jucatorii de cimp, certitudine este fundasul-mijlocas Zeno Marius Bundea, ultima oara la Zenit Petersburg. A semnat cu Universitatea pentru doi ani si jumatate, antrenorul Cirtu fiind multumit de aceasta achizitie. Bundea a implinit 25 de ani in octombrie anul trecut si este un jucator tenace, consacrat la Rapid, in Giulesti el imbracind tricoul de campion in editia ’98/’99 (atunci a jucat in 26 de partide, marcind 6 goluri).
Coechipier cu Bundea in acea editie de campionat cind Rapidul a cistigat cel de-al doilea titlu din istoria sa a fost atunci craioveanul Stefan Nanu. Si este posibil ca acum, in acest retur 2002/2003, cei doi sa fie din nou coechipieri. Daca in privinta lui Bundea lucrurile sint clare, in privinta legitimarii lui Nanu la Universitatea mai sint unele detalii de pus la punct. In principiu, cele trei parti – Universitatea, jucator, impresar – au batut palma, dar actele propriu-zise vor fi facute dupa 1 februarie. Atunci expira contractul lui Nanu cu Vitesse Arnhem.
Fane s-a pregatit doua zile la Craiova, iar acum are unele probleme urgente de rezolvat in Olanda. „Urcind“ spre atacul Universitatii, aici certitudinile anuntate inca nu sint… certitudini. Este adevarat, trei tineri de perspectiva au fost inrolati sub culorile „alb-albastre“ – Ionut Stancu („GP“ Calafat), Claudiu Tudor (Petrolul), Ovidiu Stoianov (Callatis Mangalia) -, alti trei au fost luati de la tineret in pregatiri (Moti, G. Serban, Dananae), dar acestia, deocamdata, nu reprezinta solutii decit pentru viitorul echipei, probabil in sezoanele urmatoare.
Atacantii straini sint preferati
Pina la sosirea atacantului argentinian Javier Rocha, in pregatirile Universitatii se afla congolezul Tresor Ewango, un jucator de 18 ani (impliniti in decembrie anul trecut), fost component al echipelor de juniori congoleze Dakar Universite Club si Jeane D’Arc. El a lasat o prima impresie buna, antrenorul Cirtu precizind: „Pentru virsta lui, 18 ani, eu zic ca are citeva calitati imbucuratoare. Trebuie insa sa-l mai vedem“. Ieri s-a aflat in Banie impresarul lui Tresor pentru a clarifica cu conducerea Universitatii situatia lui, oltenii dorind sa-l pastreze pe congolez in lot. Conform patronului Dinel Staicu, in Italia – acolo unde Universitatea va participa in februarie la turneul Norcia Winter Cup – vor veni in probe „doi jucatori de marca si de certa valoare“.
In privinta disponibilizarilor, nici aici nu este, deocamdata, clarificata situatia. Vochin isi cauta echipa, Vrajitoarea a plecat si el din Craiova, in timp ce Nica a spus unor apropiati ca ar avea o oferta din Suedia. Dragomir si Bratu s-au pregatit cu tineretul, asteptind probabil oferte concrete.