7.3 C
Craiova
duminică, 20 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportS-a relansat campionatul

S-a relansat campionatul

Echipa Pandurii Tirgu Jiu a reusit sa invinga pe Petrolul Ploiesti si sa relanseze campionatul dupa un start fara greseala al fostilor divizionari A. Sositi din postura de lideri, ploiestenii au inceput jocul precaut, doar cu Costescu in avanposturi. De partea cealalta, Sandoi, obligat sa atace, a incercat sa joace cu doua virfuri sprijinite in permanenta de Stefan. Gorjenii au evitat constructia la mijlocul terenului si au jucat cu mingi lungi pe virfuri, fara sorti de izbinda in fata unei defensive masive.

Buca a creat prima data panica in minutul 12, cu un sut din intoarcere putin pe linga poarta. In minutul 29, Vintilescu a ratat cea mai mare ocazie a primei reprize, punind latul din sase metri la centrarea de pe dreapta a lui Vancea, dar mingea a ocolit spatiul portii lui Miron. „Gazarii“ s-au aratat periculosi prin Costescu, in minutul 31, dar Lung a retinut fara probleme sutul din unghi al atacantului din Ploiesti. De fapt, acesta a fost singurul sut pe spatiul portii al unei echipe care marcase 19 goluri in cinci etape. Aproape de finalul primei reprize, centralul Lucian Dan, sub privirile sefului sau, Ion Craciunescu, a inchis ochii la faultul in postura de ultim aparator al lui Fodor asupra lui Buca, dar nu l-a iertat de galben pe Iulian Stefan, care a protestat la indecizia „fluierasului“ din Aiud. Cum era al doilea cartonas galben, Stefan a plecat la vestiare alaturi de antrenorul Emil Sandoi, eliminat si el, corect, pentru ca a patruns in suprafata de joc sa linisteasca spiritele. Ca sa compenseze nedreptatea facuta gazdelor, arbitrul l-a eliminat tot pentru doua galbene pe petrolistul Marinescu, cele doua echipe intrind la odihna cu acelasi efectiv.

La reluare, fotbalistii lui Sandoi au iesit mai decisi de la cabine si, dupa 13 minute, au reusit sa puncteze. Scarlat a pasat inteligent la prima atingere de balon si Vancea a gasit coltul lung cu un sut senzational.

Presiunea a continuat si Popete a ratat desprinderea in doua rinduri. Oaspetii au avut o mare sansa de finalizare, dar juniorul Pirse a intirziat sutul si Arcanu a intervenit salvator in minutul 77. In afara unei lupte surde pentru balon, nu s-a mai intimplat nimic pina in minutele de prelungire, cind Scarlat a vazut rosu direct pentru o intrare dura si inutila la Preda.

Fotbalistii lui Sandoi s-au descatusat pe gazon, incingind o hora a bucuriei. Tehnicianul Emil Sandoi s-a declarat multumit de rezultat, apreciind sprijinul suporterilor, alaturi de care a stat mai bine de o repriza: „Astazi ne-am impus de o maniera categorica, scorul ar fi trebuit sa fie mai mare in favoarea noastra, pentru ca am avut ocazii de gol. A fost un joc tacticizat si ii felicit pe baieti pentru ca au respectat sarcinile care le-au fost trasate. Tin sa multumesc publicului spectator pentru ca a fost alaturi de noi pe toata durata partidei.“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS