19.5 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportContractul „Briliantului“, pus sub semnul intrebarii

Contractul „Briliantului“, pus sub semnul intrebarii

Oficialii „Batrinei Doamne“ au preferat sa nu comenteze zvonurile venite din Albion


Prezentat in Italia ca o lovitura pe piata transferurilor, venirea lui Adrian Mutu la Juventus continua se fie pusa sub semnul intrebarii de presa engleza, care scrie ca in acordul semnat de internationalul român cu celebrul club torinez ar putea aparea complicatii. Conform agentiei britanice Associated Press, fostul atacant al lui Chelsea, suspendat pina pe 18 mai, nu putea sa-si puna semnatura in prezent pe un contract atita timp cit figureaza inca in scriptele Federatiei Engleze de Fotbal.


„Ce este de facut?“, se intreaba presa italiana, care nu a primit nici o reactie din partea oficialilor lui Juve. „Cind bianconerii intreprind ceva inseamna ca sint siguri pe ei“, mai mentioneaza ziarele din Peninsula, care precizeaza ca Juventus tace tocmai pentru ca nu considera acest lucru demn de comentat.


Pina cind lucrurile se vor lamuri, Mutu va fi prezentat miercuri la noua sa echipa „si, din acel moment, va fi cu adevarat un jucator bianconero“. De altfel, „Briliantul“ a si efectuat vineri vizita medicala la clinica Fornaca din Torino, iar apoi s-a deplasat la centrul de medicina sportiva. Românul a fost prezent si la Sisport, pentru a se intilni cu noii sai coechipieri si cu antrenorul Fabio Capello.


Singura problema legata de contractul pe cinci ani semnat de „Briliant“ cu Juventus sint pretentiile financiare pe care le are Chelsea, ramasa in pierdere dupa ce a reziliat intelegerea cu jucatorul inainte de a afla sanctiunea dictata de fereratie. Conform normelor FIFA, torinezii nu au gresit atunci cind au anuntat ca au incheiat un acord cu Mutu, care va intra in vigoare dupa ce acesta isi va ispasi suspendarea de sapte luni, dar, in fotbalul britanic, un jucator suspendat nu se poate transfera la alta echipa pentru ca inca figureaza in actele de la federatie ca apartinind vechii formatii.


Londonezii i-au reziliat insa contractul, iar Mutu este in proces cu gruparea lui Abramovici, totul urmind sa se lamureasca pe 27 ianuarie, cind se va judeca recursul inaintat de fotbalistul român. Pina atunci, cartea sa de munca va ramine in posesia Federatiei Engleze, singura in masura sa-i dea unda verde „Briliantului“.


Mutu vrea o finala Juve – Chelsea


Adrian Mutu a afirmat ca isi doreste sa ajunga cu Juventus in finala Ligii Campionilor, unde vrea sa intilneasca fosta sa echipa, Chelsea Londra. „Voi evolua cu numarul 30 si sper sa fiu pe teren in finala Ligii Campionilor impotriva formatiei Chelsea“, a spus Mutu, care a mai mentionat ca doreste sa isi schimbe si stilul de viata: „Ma voi schimba. Nu mai vreau ca numele meu sa fie legat de episoade din viata extrasportiva.“


Referitor la ultima sa achizitie pentru care Juve trebuie sa renunte la unul dintre jucatorii sai extracomunitari pentru a-i face loc in echipa, tehnicianul Fabio Capello a precizat: „Mutu reprezinta viitorul. Ne vom gindi la el in mai.“


Juventus schimba defensiva


O data cu cedarea lui Iuliano la Real Mallorca, a lui Legrottaglie, cel mai probabil, la Bologna, si, aproape sigur, si a lui Igor Tudor, Juventus se vede nevoita sa-si caute alti fundasi pentru a se putea lauda in continuare cu cea mai buna defensiva. Cele cinci goluri primite in ultimele doua partide i-au facut pe oficialii torinezi sa intre serios pe piata de transferuri, cele mai vehiculate nume de jucatori care ar putea imbraca tricoul bianconerilor fiind Parisi, de la Messina, si capitanul Barcelonei, Carles Puyol. Ultimul ar urma sa ajunga pe „Delle Alpi“ in afacerea pe care Juve o pregateste cu gruparea catalana, careia il va ceda pe mijlocasul Tacchinardi. Problema este ca Barca nu prea vrea sa se desparta de unul dintre simbolurile sale, chiar daca Tacchinardi ar urma sa ajunga in ianuarie pe „Nou Camp“, iar Puyol abia din vara la Torino. In privinta lui Parisi, pe fir se afla si Inter, Moratti fiind cel care il doreste pe sicilian la gruparea sa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS