19 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSport„Am pus suflet si am cistigat“

„Am pus suflet si am cistigat“

Antrenorul echipei Steaua Bucuresti, italianul Walter Zenga (foto), a spus ca se bucura pentru victoria impotriva Valenciei, pe care echipa o merita. „Partida a inceput cu ghinion pentru noi, Dica trimitind mingea in bara, dar apoi jocul a fost exceptional, am evoluat foarte bine si am invins meritat cistigatoarea Cupei UEFA de anul trecut. Ranieri, chiar daca a inceput cu o echipa diferita fata de tur, nu a schimbat mult jocul echipei sale. O data ajunsi la loviturile de departajare, se poate intimpla orice. Ma bucur pentru rezultat, pentru ca echipa il merita, iar impreuna cu suporterii am reusit aceasta calificare extraordinara pentru mine“.


Tehnicianul stelist a spus ca fiecare meci incepe de la scorul de 0-0, iar in Cupa UEFA orice confruntare are doua meciuri. „Dupa meciul tur, cind am pierdut cu 0-2, s-a scris ca s-a terminat totul, s-a sfirsit lumea, echipa trebuia schimbata, antrenorul la fel. In Cupa UEFA sint intotdeauna doua meciuri foarte dificile, care nu se incheie decit o data cu ultimul fluier al arbitrului, iar pentru a te califica nu ai voie sa faci nici macar o jumatate de greseala. In aceasta seara (joi seara – n.r.), jucatorii nu s-au gindit ca au in fata o echipa de talia Valenciei, cu un nume mare si o istorie extraordinara. Am incercat sa facem un meci inteligent, la care am pus si foarte mult suflet“, a declarat Zenga.


„Acest meci ar fi pus probleme si unui maratonist“


In ceea ce priveste loviturile de departajare, Zenga a spus ca Dorinel Munteanu, cel care a ratat, a fost singurul jucator al Stelei care la antrenamente a inscris de fiecare data: „Am pregatit bine meciul, ne-am gindit si la penaltiuri, pentru ca dupa fiecare antrenament am executat astfel de lovituri. Ca un facut, singurul care a marcat mereu a fost Dorinel Munteanu, care a ratat in aceasta seara (joi seara – n.r.)“.


Antrenorul Stelei a vorbit si despre problemele fizice pe care elevii sai le-au avut in meciul cu Valencia: „Din minutul 70, au aparut probleme musculare pentru mai multi jucatori stelisti – Dica, Paraschiv, Cristea, Dinita, Oprita -, lucru explicabil, pentru ca Steaua a jucat ultimul meci oficial pe 5 decembrie. Cred ca aceste doua ore de joc pe un teren asa de greu ar fi produs crampe musculare si unui maratonist. Cele trei schimbari au fost facute tinind cont de aceste probleme fizice, precum si de probabilele lovituri de departajare. Ambele echipe au jucat pe acest teren, asa ca nu consider ca o formatie sau alta a fost avantajata de el.“


„Echipa a fost aproape perfecta“


Zenga a mai spus ca nu poate sa remarce decit echipa, care a fost „aproape perfecta“. „In vestiar a fost o atmosfera extraordinara, jucatorii au pus pe teren mult suflet, au jucat cu inima. Acum ne bucuram de calificare, iar apoi ne vom gindi la viitoarea adversara. Vom juca din nou cu o formatie spaniola, Villarreal, dar unul dintre cei mai buni jucatori ai acesteia, argentinianul Riquelme, nu va evolua, el primind cartonas rosu cu Dinamo Kiev“, a incheiat Zenga.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS