19 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSport„Schumi“ revine acasa cu dorinta de revansa

„Schumi“ revine acasa cu dorinta de revansa

Pe circuitul de la Nurburgring (Germania), miine se va disputa Marele Premiu al Europei, a saptea etapa a Campionatului Mondial de Formula 1. Pentru campionul en-titre Michael Schumacher, aceasta cursa reprezinta inca o ocazie de a-si salva imaginea de etern invins pe care si-a creat-o de la inceputul sezonului, mai ales ca se va afla pe pamint natal. „Schumi“ isi pune insa mari sperante in intrecerea de la Nurburgring, pe care a cistigat-o de trei ori in cariera sa, si sustine ca aceasta va constitui un nou inceput pentru el. „Este o cursa care imi place foarte mult. Circuitul este foarte aproape de Karpen, locul unde m-am nascut, si, din acest motiv, sint mai motivat ca de obicei. Nu mai simt acea presiune de dinaintea curselor“, a afirmat pilotul german care se pare ca a gasit si solutia pentru revenirea echipei sale in virful ierarhiei: „Trebuie sa ne gasim echilibrul necesar“.


Inainte de Marele Premiu al Europei, in rindul scuderiei Ferrari exista mult optimism. Schimbarea regulamentului in ceea ce priveste calificarile (o singura sesiune cu pastrarea combustibilului in rezervor pentru prima parte a cursei) da si mai multe sperante echipei italiene si lui Michael Schumacher. „Aceasta schimbare ar putea fi in favoarea noastra, deoarece calificarile au reprezentat principala noastra problema pina acum. Putem sa decidem noi cita benzina sa pastram in rezervor si ce strategie trebuie sa folosim in timpul cursei. La Monaco am observat ca am fost competitivi in timpul cursei, problema a fost insa ca la start am plecat din spate. Acum, sansele noastre au crescut si continuu sa fiu optimist“, a adaugat Schumacher.


S-a impacat cu Ralf si Barrichello


Dupa polemicile cu fratele Ralf si cu colegul de echipa, Rubens Barrichello, aparute dupa MP al Principatului Monaco, Michael Schumacher a ingroapat securea razboiului si s-a impacat cu cei doi. „Totul a trecut, nu exista nici un razboi fratricid. Nu putem sa uitam niciodata ca sintem frati, chiar daca pe pista ne duelam. Acea incercare a mea de depasire (de la Monaco – n.r.) face parte din joc“, a spus Michael. „Am clarificat lucrurile, iar acum totul este de domeniul trecutului. Nu cred ca trebuie sa mai vorbim despre asta“, a mai precizat „Schumi“. La rindul sau, Ralf a spus ca „nu exista nici un razboi fratricid, ci a fost doar o divergenta de opinii“, dupa ce la Monaco declarase ca „Michael nu este normal, a pus in pericol vietile amindurora“, in timp ce septuplul campion mondial raspunsese ca este un pilot „pur singe“ si ca astfel de situatii se intimpla frecvent in F1.


Schumacher a spus citeva cuvinte si despre conflictul cu coechipierul sau, Rubens Barrichello: „Am vorbit cu Rubens la telefon si era foarte linistit. Totul a trecut“. In ciuda celor afirmate de german, se pare ca Barrichello nu si-a schimbat prea mult parerea despre colegul sau de la Ferrari. „Nu sint de acord cu Michael, care sustine ca manevrele pe care le-a facut la Monaco reprezinta sarea si piperul acestui sport. A riscat sa compromita rezultatele echipei. Imi dau seama ca trei puncte inseamna putin pentru o echipa care in trecut era obisnuita sa acumuleze 18, dar imi pastrez aceeasi opinie. Michael mi-a telefonat cu ocazia zilei mele de nastere si am apreciat mult asta. Insa as fi vrut sa vad ce s-ar fi intimplat daca as fi fost eu cel care ar fi facut ceea ce a facut el“, a afirmat pilotul brazilian.


Vrea sa ia exemplu de la Liverpool


Michael Schumacher a mai precizat ca va lua exemplu de la echipa engleza de fotbal FC Liverpool, in tentativa sa de a se apropia de liderul clasamentului, spaniolul Fernando Alonso. „Trebuie sa lupt pina la sfirsit, asa cum am vazut in finala Ligii Campionilor ca a facut Liverpool. Duminica este o noua cursa si poate in felul acesta pot sa descriu mai bine asteptarile mele pentru Marele Premiu de la Nurburgring“, a spus Schumacher, cu doua zile inaintea disputarii celei de-a saptea etape din CM de Formula 1.


Daca Liverpool a reusit sa revina atunci cind AC Milan avea un avantaj de trei goluri, Michael Schumacher va trebui sa recupereze o diferenta de 37 de puncte care il desparte in acest moment de Fernando Alonso, liderul clasamentului pilotilor. Dupa disputarea primelor sase curse din acest sezon, germanul ocupa locul al noualea in clasamentul pilotilor, cu 12 puncte, in timp ce Ferrari se afla pe pozitia a cincea in ierarhia constructorilor, cu 21 de puncte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS