17.6 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportAdriano a stricat petrecerea nemtilor

Adriano a stricat petrecerea nemtilor

Dupa un inceput de partida destul de ezitant, ambitiile celor doua combatante din prima semifinala a Cupei Confederatiilor au fost pe placul spectatorilor. Germania, timorata de gindul de a nu-si dezamagi suporterii, a inceput prudent si a reusit sa tina „in friu“ pentru 20 de minute binecunoscutul forcing brazilian, aducindu-ne aminte de precizia de altadata. Adriano a declansat samba in minutul 21, golul venind in urma unei „torpile“ expediate de la aproximativ 30 de metri, la care Lehmann nu s-a putut opune.


Replica gazdelor nu avea sa se lase asteptata, Podolski reusind egalarea la doar doua minute, si totul decurgea pe placul lui Jurgen Klinsmann. Acalmia asternuta imediat dupa restabilirea egalitatii l-a „enervat“ pe centralul intilnirii, care a „resuscitat“ tabela prin doua penaltiuri acordate cu foarte mare usurinta, oferind posibilitatea lui Ronaldinho (’43) si Michael Ballack (’45+3) sa-si treaca numele pe lista marcatorilor.


In partea secunda, Brazilia, in stilu-i caracteristic, a reluat asalturile spre poarta adversa, starul Barcelonei, Ronaldinho, culegind in dese rinduri aplauzele publicului, in timp „masinaria germana“ a preferat cartea contraatacului, insa Ballack si compania s-au dovedit neputinciosi in fata lui Dida. Adriano a continuat sa haituiasca reduta condusa de Robert Huth si a reusit un nou gol de senzatie in minutul 76, inchizind tabela de marcaj si nu in ultimul rind gura tuturor celor care vedeau Germania in finala.


„Ne-au lipsit luciditatea si experinta de a face ceea ce trebuie in momentele decisive. Adriano a decis meciul, iar asta inseamna ca are clasa, lucru care noua inca ne lipseste. Echipa a dat totul pe teren, dar atit s-a putut. Ne-ar fi placut sa cistigam, insa nu am avut taria de a reveni a treia oara. Nu trebuie sa fim deceptionati“, a spus Klinsmann dupa ratarea unui prim obiectiv.


In contradictie cu tristetea selectionerului german, Carlos Alberto Parreira s-a declarat fericit de faptul ca Brazilia a ajuns in ultimul act, opinind ca urmatorul obiectiv este cistigarea trofeului pus in joc. „Am invins o echipa puternica, lucru care nu este la indemina oricui. Acum vrem trofeul si sint convins ca-l vom avea“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS