21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportKarl Dodd, prima confirmare

Karl Dodd, prima confirmare

Dintre cei trei fotbalisti australieni propusi de impresarul Dan Stalinescu, Stiinta a obtinut deja semnatura fundasului central.


Unul dintre cele mai bune produse ale scolii de fotbal din Australia, Karl Dodd (foto), va completa din iarna lotul alb-albastru. Acesta a venit pe filiera impresarului Dan Stalinescu, semnând un contract valabil patru ani si jumatate.


Fost international de tineret, Dodd provine de la ocupanta penultimei pozitii din campionatul de la antipozi, Queensland Roar, grupare la care a purtat tricoul cu numarul doi. In acest sezon, fundasul central a evoluat in 12 meciuri, din cele 14 etape disputate pâna in prezent, in 11 dintre acestea fiind titular. In cele 914 minute bifate, Dodd nu a reusit nici un gol, in schimb a comis 17 faulturi si a primit patru cartonase galbene.


In 2004 a fost ales cel mai bun jucator al anului de catre suporterii Brisbane Strikers (echipa la care juca atunci). A mai evoluat in campionatul australian pentru Gold Coast City (2000 si 2002), Sutherland (2001), Palm Beach (2003) si Brisbane Strikers (2003-2004). Karl Dodd s-a nascut pe 13 noiembrie 1980, in Southport (Queensland), si a trait in Anglia pâna la 16 ani, dobândind cetatenia britanica, are 1,87 metri inaltime si 87 de kilograme.


„Cangurul“ nu va ateriza singur in România, pe 16 ianuarie, ci va fi insotit de doi conationali, un mijlocas central si un atacant, Michael Bird, ultimul fost international de tineret. Ambii se vor alatura lotului craiovean in turneul din Cipru si, in cazul in care Ovidiu Stinga, respectiv Martin Koopman, vor fi multumiti de calitatile lor, acestia vor semna cu Universitatea un contract intre trei si cinci ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS