21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportUn fundas de „fier“

Un fundas de „fier“

Cu toate ca renuntase la ideea de a imbraca vreodata tricoul alb-albastru, visul lui Madalin Ciuca a devenit realitate, mai mult, s-a trezit peste noapte purtând banderola de capitan al Universitatii.


Fara sa aiba un trecut laudabil sau un nume sonor, Madalin Ciuca a devenit unul dintre „pilonii“ Universitatii, siguranta, constanta in evolutii si ambitia fundasului dreapta cucerind inimile suporterilor olteni. Nu este un jucator foarte tehnic, care sa incânte tribunele stadionului „Ion Oblemenco“, dar nici rudimentar, asa cum sunt multi fotbalisti prin Divizia B. Este exact omul de care Universitatea avea nevoie in aceste momente de reconstructie. Ciuca este jucatorul care nu te lasa la greu, un fundas de netrecut, care nu gafeaza si este constant precum un ceas elvetian. El este cel care da „ora exacta“ in defensiva.


Suta la suta oltean


Nascut la Craiova, pe 4 noiembrie 1982, Madalin Ciuca a inceput perioada de juniorat, asa cum era normal, la Universitatea, insa a incheiat-o sub egida Scolii de Fotbal „Gica Popescu“. A evoluat un sezon in Divizia A, la FC Extensiv, transferul gruparii din Parcul „Romanescu“ la Caracal consemnând si trecerea acestuia in „Orasul Minunilor“. In nenumarate rânduri a afirmat ca nu se astepta sa revina „acasa“, la Universitatea, adica la echipa sa de suflet, pentru ca nu avea loc de „numele grele“ care evoluau pe postul sau in echipa. Insa, intr-o zi, minunea s-a produs. Visul sau a devenit realitate. „Imi luasem gândul ca voi juca vreodata la Universitatea, pentru ca aveam o concurenta foarte mare, cu nume rezonante. In vara am fost sunat si nu-mi venea sa cred ca visul meu poate deveni realitate. Imi pare rau ca am venit la Craiova când a cazut in Divizia B. Mi-ar fi placut sa pot ajuta echipa atunci când era in declin“, a afirmat Ciuca, nu demult, pe un post local de televiziune.


Lider incontestabil


Preluând banderola de capitan, Madalin Ciuca nu si-a dezamagit niciodata antrenorul, sarcinile impuse de Ovidiu Stinga fiind indeplinite cu brio de fundasul craiovean. Fie ca a avut intrari la limita regulamentului sau a blocat atacurile adverse fara emotii, Ciuca a avut o contributie foarte mare in ceea ce priveste locul ocupat de Universitatea la finele acestui tur de campionat.


Alb-albastrii au primit doar cinci goluri si din „cauza“ lui, in timp ce numarul reusitelor echipei se ridica la 19. Aici a avut din nou o contributie importanta, depasindu-si practic atributiile. Ciuca si-a trecut de doua ori numele pe lista marcatorilor si nu oricum, ci in momente importante ale jocului, el fiind cel care a deschis drumul spre victorie in partidele cu Inter Gaz si Petrolul Ploiesti.


In atentia selectionerului


Vizionând câteva intâlniri sustinute de Universitatea pe teren propriu, Victor Piturca a remarcat evolutiile a doi dintre elevii lui Stinga: Madalin Ciuca si Dorel Stoica. Antrenorul nationalei României a afirmat ca va urmari parcursul celor doi fundasi craioveni si, in momentul in care gruparea alb-albastra va reveni in Divizia A, intentioneaza sa-i „incerce“ in amicalele tricolorilor. Acest fapt l-a bucurat pe Ciuca, insa laudele primite nu l-au facut sa devina arogant sau sa isi ia aere de vedeta. Din contra, a muncit mai mult, in speranta ca va fi rasplatit in viitorul apropiat.


„Ma simt flatat sa aud asta de la Victor Piturca, insa mai este mult pâna la echipa nationala. Acum nu ma gândesc decât sa promovam si sa facem o figura frumoasa la anul, in Divizia A“, a afirmat cu modestie Ciuca, dupa declaratiile facute de selectioner.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU