19.8 C
Craiova
luni, 16 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportSarbatoare in Sala Sporturilor

Sarbatoare in Sala Sporturilor

Echipele de baschet si fotbal ale Universitatii s-au „duelat“ in scop nobil, cei vizati fiind copiii cu dizabilitati.


Sub egida „Strategia Nationala de Actiuni Comunitare“, echipele de fotbal si baschet ale Universitatii Craiova s-au confruntat ieri-dimineata, in Sala Sporturilor din Valea Vlaicii, având scopul de a strânge fonduri pentru copiii cu dizabilitati. Actiunea caritabila a fost salutata de publicul craiovean, care s-a prezentat la „raport“ intr-un numar foarte mare, atmosfera creata de cei aproximativ o mie de spectatori fiind foarte frumoasa. Spectacolul a fost alimentat de componentii celor doua loturi, care, desi au fost „amestecati“, au reusit cu succes sa aduca zâmbetul pe buzele tuturor. Buna dispozitie si spectacolul oferit, ingrediente prescrise de tehnicienii Adrian Mititelu si Emil Sandoi (echipa in alb), respectiv Ovidiu Stinga si Daniel Mogosanu (echipa in albastru), s-a sfârsit insa destul de devreme, mai exact dupa doua ore, spre regretul tuturor.


Cântec, joc si voie buna


Duelul dintre „albi“ si „albastri“ s-a rezumat la doua intâlniri a câte 20 de minute, prima de baschet, incheiata cu scorul de 30-30, cea de-a doua de fotbal, egalitatea fiind trecuta in dreptul cifrei patru, ostilitatile petrecându-se pe o muzica electrizanta.


Stinga si compania s-au descurcat de minune in preajma cosului, fotbalistii reusind sa creeze foarte multe faze spectaculoase si sa puncteze din „caciula“, printre remarcati fiind Michael Baird si Mihai Dina. Nici baschetbalistii nu s-au descurcat rau cu mingea de fotbal, pasele cu calcâiul, golurile de efect reusite de Elvis Lepadat si coechipierii sai surprinzându-l pâna si pe Ovidiu Stinga. Tehnicianul Stiintei a recunoscut ca a remarcat pivotul, conducatorul de joc si extrema dreapta si nu a exclus faptul ca, in cel mai scurt timp, ii va oferta.


Cu nuiaua printre gard


La finalul partidei de baschet, antrenorul „albilor“ a dezmintit faptul ca echipa sa a facut blat cu „albastrii“ lui Ovidiu Stinga, cu toate ca patru dintre jucatorii sai au primit telefoane inainte de meci. Adrian Mititelu a lasat la latitudinea altora sa decida acest fapt, „intepându-l“ in acest fel pe presedintele Petrolului Ploiesti, Florin Bercea, care, nu demult, facuse afirmatii deranjante la adresa Universitatii. „Am avut doi baschetbalisti si doi fotbalisti care au fost contactati telefonic pentru a nu-si apara corect sansele, dar nu a fost blat. Cel putin eu nu stiu nimic. Poate stie Bercea de la Ploiesti. Intrebati-l pe el“, a fost replica patronului craiovean.


De altfel, dupa ce Mircea Bornescu a fost „executat“ la pauza dintre meciuri de admiratoare, Mititelu a afirmat ca intentioneaza sa infiinteze o echipa de fotbal feminin, fiind convins ca in Oltenia sunt foarte multe talente. „Am vazut cum au sutat fetele si m-am decis sa infiintez o echipa de fotbal feminin. Intr-un an, maximum doi, sunt convins ca vor iesi campioane, pentru ca in Oltenia sunt multe talente“, a spus Mititelu, regretând ca echipa de baschet nu evolueaza pe prima scena.


Juvetii au incercat baschetul pe vremuri


Spre surprinderea multora, mai multi fotbalisti ai Universitatii, in frunte cu Ovidiu Stinga, au afirmat ca au jucat baschet in scoala si in liceu, dar acest sport nu li s-a potrivit si s-au orientat spre sportul „rege“. „Am jucat in liceu baschet, dar, fiind si mic de statura, am renuntat din start la ideea ca as putea tinde spre performanta. Oricum, mi-a placut foarte mult acest sport“, a spus antrenorul Stiintei, regretând faptul ca majoritatea echipelor (baschet, volei etc.) nu mai evolueaza pe prima scena. Aceleasi cuvinte le-a rostit si capitanul Madalin Ciuca, insa acesta nu a putut sa spuna pe ce post a evoluat, in timp ce Mihai Dina a recunoscut ca nu a avut treaba decât cu mingea de fotbal.


Incântati de distributie


La sfârsitul intregii actiuni, beneficiarii evenimentului au fost luati cu asalt de protagonistii spectacolului, copiii cu dizabilitati primind cadouri, autografe, fericirea putându-se citi pe chipul fiecaruia. „Aceasta initiativa merita aplaudata si incurajata. Toata lumea ar trebui sa se gândeasca mai mult la semeni, indiferent de natura problemelor acestora, si sa sustina aceste campanii“, a spus Mircea Bornescu, fiind pe placul tuturor colegilor sai de echipa, si nu numai.


Din acest „episod“, petrecut in numele omeniei, nu a avut nimeni de pierdut, atât publicul, cât si protagonistii evenimentelor din teren fiind mândri de ceea ce au facut, promitând totodata ca isi vor deschide mai des inimile pentru asemenea cauze nobile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU