16.8 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportSpectacol cu olteni

Spectacol cu olteni

Scăpate de grijile retrogradării, Pandurii Târgu Jiu şi Universitatea Craiova promit un spectacol fotbalistic de calitate în a doua confruntare oficială din Liga I dintre cele două grupări din Oltenia.

Pentru prima dată în istorie, Universitatea Craiova descinde pe „Municipalul“ din Târgu Jiu în calitate oficială de adversar al „pandurilor“, disputa de pe stadionul din vecinătatea operelor lui Brâncuşi fiind a doua confruntare din Liga I dintre cele două grupări ale Oteniei. După remiza din tur, 2-2, de la Caracal, adversarele de astăzi au o nouă şansă să-şi arate valoarea. În plus, acest meci mai lansează o provocare pentru suporterii gorjeni, aceştia trebuind să-şi clarifice simpatiile. Sorin Vintilescu, craiovean prin naştere şi gorjean prin adopţie, este conştient că e greu să le ştergi din minte oamenilor amintirile Craiovei Maxima, în ciuda parcursului bun al „pandurilor“ din acest campionat. „Chiar dacă am avut un an mai bun decât Craiova, e greu să scoatem Ştiinţa din sufletul gorjenilor. Şi eu, şi oamenii de aici am crescut cu Universitatea Craiova în suflet. E greu să-i schimbi. Mi-aduc aminte meciurile cu Benfica, mi-aduc aminte de o bară care s-a opus calificării în finala Cupei UEFA. Atunci, fiind atlet, i-am dat şi eu un pumn acelei bare, aşa pe furiş, de supărare. De aceea e greu să schimbi oamenii care au trăit în spiritul Ştiinţei şi să-i faci să iubească Pandurii. Poate generaţia care creşte acum, la Târgu Jiu, o dată cu Pandurii, va iubi Pandurii mai mult decât pe Craiova“, a spus Vintilescu.

Juveţii cred în victorie

Deşi sunt siguri că nu le va fi uşor împotriva Pandurilor, elevii lui Florin Cioroianu sunt  optimişti în ceea ce priveşte verdictul confruntării de pe stadionul „Municipal“. „Cred că am scăpat de griji, aşa că vom juca relaxaţi. Vrem să facem şi spectacol“, a afirmat Mircea Bornescu, mizând pe faptul că Universitatea va bifa cea de-a treia victorie consecutivă. Nici căpitanul Ştiinţei, Dorel Stoica, nu concepe să piardă vreun punct în deplasarea de la Târgu Jiu, liderul juveţilor îndemnându-i pe suporterii craioveni să abordeze cu încredere meciul la pariuri. „Îi sfătuiesc pe suporterii noştri să meargă pe 2 solist la pariuri, deoarece nu vom mai pierde nici un meci până la finalul campionatului. Pandurii nu este o echipă de talia noastră, aşa că nu înţeleg de ce tot afirmă că au derbi cu noi“, a punctat Dorel Stoica.

Toată lumea pe baricade

Revenind la disputa de pe gazon, atât Eugen Neagoe, cât şi Florin Cioroianu pot alinia cel mai bun unsprezece, astfel că spectacolul fotbalistic nu va avea de suferit din cauza absenţelor. Ilie Iordache, singurul „pandur“ convocat de Victor Piţurcă la trialul pentru naţională, a fost cooptat în lot şi îşi poate face apariţia pe gazon contra fostei sale echipe. „Geană“ poate alinia formula defensivă de succes din etapele anterioare, Guso, Rus, Chibulcutean şi Dragomir revenind după suspendări, respectiv accidentări. Pandurii Târgu Jiu este redutabilă pe teren propriu, reuşind să câştige toate meciurile din acest an de pe „Municipal“, dar şi Universitatea traverseză o perioadă fastă cu două victorii din tot atâtea partide. Ambele echipe sunt scutite de grijile retrogradării, astfel că există premise pentru un spectacol fotbalistic de calitate la Târgu Jiu.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII