1.6 C
Craiova
luni, 21 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportBondrea cere răbdare

Bondrea cere răbdare

„Profesorul“ a fost atenţionat că publicul din Zăvoi este „rău“, dar crede că totul va ieşi bine.

Tehnicianul craiovean Marian Bondrea a fost adus la Râmnicu Vâlcea pentru a duce CSM în Liga I, la a treia încercare. Fostul antrenor al Universităţii a format o echipă cu o medie de vârstă foarte mică şi spune că foarte important este debutul campionatului.

– Domnule Bondrea, sunteţi mulţumit de lotul pe care îl aveţi la Vâlcea?
– Aceştia sunt jucătorii, conducerea a făcut eforturi mari pentru a-i aduce. E greu să aduci fotbalişti consacraţi în Liga a II-a, ei vin numai printr-o întâmplare fericită. Cred că avem un lot echilibrat, valoros, dar neexperimentat. Lucrăm la omogenitate şi la mentalitate până la debutul campionatului. Am încercat să le explic băieţilor că trebuie să ţintim victoriile cu orice preţ, chiar cu riscul de a ataca mai mult decât să ne apărăm. Mulţi dintre ei erau obişnuiţi cu tactica de apărare în propria jumătate şi contraatac cu mingi lungi, pe vârfuri. Eu încerc să le schimb această concepţie.
-Regreţi plecarea vreunuia dintre jucători?
– Sincer să fiu, nu-i cunosc prea bine. I-am văzut doar pe cei care joacă acum la Internaţional Curtea de Argeş. Conducerea a luat decizia de a renunţa la ei şi cred că motivele au fost întemeiate. Ce aveau aceşti fotbalişti în plus era omogenitatea, pentru că jucau împreună de ani buni şi la Inter Piteşti, şi la Vâlcea.

„Toată lumea aşteaptă promovarea“

– Credeţi că Vâlcea poate ataca din nou promovarea?
– Nu ştiu dacă poate ataca promovarea. Ştiu că toată lumea asta aşteaptă, Liga I, după două sezoane în care CSM a fost aproape de acest obiectiv. Depinde de mulţi factori. Foarte important este debutul de campionat, pentru că în fotbal victoriile aduc victorii, nu mai este o noutate. Din păcate, avem ghinionul unui start dificil, cu şase-şapte etape de foc.
– Ce informaţii aveţi despre celelalte echipe, despre valoarea seriei a II-a?
– Este cu mult mai echilibrată decât în anii trecuţi. Vom avea două formaţii venite din Liga I, Argeşul şi Jiul, ambele favorite la promovare. Apoi este Gaz Metan Mediaş, o formaţie care a avut ghinion în sezonul trecut cu acel accident, dar care a contat în retur şi a fost aproape de producerea unei surprize. Am auzit că şi Alba Iulia s-a întărit şi că doreşte promovarea. Vom vedea, dar seria este mult mai valoroasă decât în sezoanele trecute.

„Ştiu că vâlcenii nu au răbdare“

– Probabil aţi fost atenţionat că publicul vâlcean nu are răbdare şi a creat probleme celorlalţi antrenori.
– Mi s-a spus de la început. Le cer vâlcenilor răbdare cu aceşti fotbalişti, pentru că sunt tineri şi nu ştiu cât de bine reacţionează dacă sunt apostrofaţi la orice greşeală. Cred că, dacă lumea va înţelege că aceşti copii trebuie să joace măcar doi ani împreună, pentru a se crea acea omogenitate de care vorbeam, va fi bine. Cred că trebuie urmat exemplul dat de Sportul Studenţesc, care după câţiva ani a făcut legea în Liga I, cu o echipă tânără.

„Îl vreau pe Luţu“

– Cât de mare nevoie ar fi de Ionuţ Luţu?
– Mare de tot. Chiar acum mă uit pe lista jucătorilor de la CSM. Majoritatea au 18, 19, maximum 24 de ani şi mă întreb care dintre ei poate fi coordonatorul de joc care ne trebuie. Singurii cu experienţă sunt Zoicaş, de 28 de ani, care vine după o accidentare, portarul Mindileac, de 29 de ani, Cercel, de 29 de ani, şi Cumpănaşu, de 29 de ani, şi el accidentat. Am vorbit cu Ionuţ Luţu şi mi-a spus că nu ar prea dori să plece de la Craiova, pentru că este la final de carieră şi i s-a promis o şansă la Universitatea. Eu mai sper că-l vom putea aduce, vom vedea.

Mircea Savu, consilier

Fostul fotbalist al Chimiei şi al echipelor Rapid şi Steaua, Mircea Savu, a fost numit consilier al formaţiei CSM Vâlcea. Savu va avea misiunea de a urmări viitoarele adversare ale vâlcenilor şi şi-a început munca la un amical susţinut de Corvinul Hunedoara, echipă pe care vâlcenii o vor întâlni în prima etapă.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS