15.6 C
Craiova
marți, 15 octombrie, 2024

Gata cu misterul

FRB a comunicat în sfârşit cluburilor afiliate din ţară datele cu privire la startul campionatului, Cupa României, dar şi perioadele de transfer. Divizia A masculină va permite transferul şi înregistrarea jucătorilor în perioada 15 august – 15 septembrie, iar la feminin între 1 septembrie – 15 octombrie, în timp ce pentru divizia inferioară şi a juniorilor 18 septembrie va fi ultima zi de transfer. Cea de a doua perioadă de transferări va începe pe 5 ianuarie 2008, la toate categoriile şi diviziile, şi se va încheia pe 15 ianuarie.

În privinţa campionatelor naţionale, FRB a anunţat că Divizia A masculină va debuta cu prima fază a Cupei României, pe 2 octombrie, iar campionatul va începe pe 6 octombrie. Divizia A feminină va avea startul pe 20 octombrie, iar pe 5 noiembrie vor debuta şi campionatele Diviziei B, atât la feminin, cât şi la masculin. Turul Diviziei A se va încheia pe 19 decembrie. Cupa României la baschet feminin are programate turneele preliminare pe 11 ianuarie 2008, iar în perioada 28 – 29 martie 2008 va avea loc Final- Four, în timp ce la masculin Cupa României Final-Four se va disputa în perioada 11 – 12 aprilie.

Play-off-ul feminin va începe pe 5 aprilie, iar campioana se va cunoaşte pe 9 mai, în timp ce la masculin ultimul act va începe pe 17 aprilie 2008, iar campioana se va stabili pe 16 mai.

BC Râmnicu Vâlcea are ca obiectiv accederea în play-off şi un parcurs cât mai lung în Cupa României. BC Râmnicu Vâlcea a renunţat în acest an la echipa de Divizia B, pe simplul motiv că nu mai există jucători.

La feminin, CET Govora are obiective şi mai îndrăzneţe, echipa prezidată de Dorin Vlad dorindu-şi o clasare pe podium atât în campionat, cât şi în cupă, iar la junioare republicane are ca obiectiv titlul.

La Divizia B, BC „Niţulescu“ şi-a propus reeditarea performanţei din sezonul precedent, şi anume câştigarea campionatului. Chiar dacă a reuşit să promoveze în prima divizie feminină, clubul nu a strâns banii necesari unui buget minim pentru a evolua alături de ICIM Arad, Municipal Târgovişte sau CET Govora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS