13.6 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportRadu înscrie, dar Piţurcă nu-l vede

Radu înscrie, dar Piţurcă nu-l vede

Deşi face furori în Bundesliga în actualul campionat, la fel ca şi în sezonul trecut, „Schijă“ nu intră în vederile tehnicianului tricolorilor, care nu l-a convocat la naţională nici măcar pentru meciurile amicale.

Atacantul român Sergiu Radu a marcat din nou pentru VfL Wolfsburg, sâmbătă, în meciul cu MSV Duisburg, câştigat în deplasare, cu scorul de 3-1, în etapa a 2-a a campionatului Germaniei. Sergiu Radu a fost integralist la Wolfsburg, în timp ce coechipierul său, mijlocaşul Vlad Munteanu, nu a fost inclus în lot, fiind accidentat. La Duisburg, mijlocaşul Mihai Tararache şi fundaşul Iulian Filipescu au fost integralişti.

Radu, care a fost integralist, a marcat pentru 3-1, în minutul 72, finalizând un contraatac rapid, la care Filipescu a fost depăşit cu uşurinţă. Aceasta este a doua reuşită a lui „Schijă“ în sezonul 2007/2008, după cea din prima etapă, cu Arminia Bielefeld.

În partida de sâmbătă, de la Duisburg, Marcelinho a deschis scorul pentru Wolfsburg în minutul 41, iar Madlung a dublat avantajul oaspeţilor după zece minute. Sergiu Radu a ridicat scorul la 3-0, iar pentru Duisburg golul de onoare a fost marcat de Lavric, în minutul 88.

Deşi face furori în Bundesliga în actualul campionat, la fel ca şi în sezonul trecut, Sergiu Radu nu intră în vederile tehnicianului tricolorilor, Victor Piţurcă, care nu l-a convocat la naţională nici măcar pentru meciurile amicale. În schimb, ajung în lotul primei reprezentative Daniel Niculae, care s-a făcut de râs în sezonul trecut în Franţa, la Auxerre, sau Florentin Petre, care este aproape de fiecare dată primul schimbat la TSKA Sofia. De valoarea lui Niculae se pare că s-a convins şi Piţurcă, selecţionerul netrimiţându-i convocare pentru amicalul cu Turcia, programat pe 22 august.

 

Ciprian Marica nu s-a remarcat

 

Titular incontestabil în naţionala lui Piţurcă, Ciprian Marica nu s-a adaptat încă la fotbalul din Bundesliga, el nereuşind să marcheze pentru campioana en-titre VfB Stuttgart în primele două etape ale acestui sezon.

Sâmbătă, în runda a doua, Ciprian Marica a fost integralist la VfB Stuttgart în meciul pierdut, în deplasare, cu scorul de 1-3, în faţa formaţiei Hertha Berlin. Pentru Hertha au marcat Chahed (’51), Fathi (’67) şi Okoronkwo (’81). Stuttgart a punctat prin Hitzlsperger (’15).

 

Bayern a umilit-o pe Werder

 

Runda a 2-a a Bundesligii a debutat vineri, când nou-promovata FC Karlsruhe a pierdut, cu scorul de 1-2, meciul susţinut pe teren propriu, în compania formaţiei Hanovra 96. Gazdele au deschis scorul în minutul 37, prin Franz, iar Hanovra a punctat prin Hanke (’55) şi Balitsch (’75)

Sâmbătă, trupa lui Ottmar Hittzfeld, Bayern München, a şters pe jos cu Werder Bremen, pe care a învins-o în deplasare, cu 4-0. Au înscris pentru bavarezi noile achiziţii Ribery (’31-penalti), Toni (’51) şi Altintop (’79), tabela fiind închisă de Ottl (’87). Altă pretendentă la titlu, Schalke 04, a făcut instrucţie acasă cu Borussia Dortmund, cu 4-1 (Bordon ’11, Pander ’31, Asamoah ’59, Kuranyi ’78 / Valdez ’66). În celelalte partide disputate sâmbătă, Arminia Bielefeld a remizat acasă cu Eintracht Frankfurt, 2-2 (Kucera ’68, Wichniarek ’80 / Meier ’87, Russ ’89), iar Hansa Rostock a pierdut disputa de pe teren propriu cu FC Nurnberg, scor 1-2 (Orestes ’63 / Galasek ’16, Kluge ’25). Partidele Cottbus – Bochum şi Hamburg – Bayer Leverkusen s-au jucat aseară, după închiderea ediţiei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU