19 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportUniversitatea, la pământ

Universitatea, la pământ

Pandurii          2
Universitatea 0

Stadion „Tudor Vladimirescu“, spectatori: 10.000.
Au marcat: Păcurar (’73), Stromajer (’85).
Pandurii: Guso – Popete (’46, Mîndrean), Ad. Rusu, Chibulcutean, Djapka – Vasilache (’76, Fl. Stîngă), Vancea, Al. Păcurar, I. Iordache – L. Mihai, Al. Piţurcă (’64, Stromajer). Antrenor: Eugen Neagoe.
Universitatea: Bornescu – Dănănae, Ciucă, Mitchell, Rose – Prepeliţă (’78, Wobay), Gărgălie, Velcovici – Fl. Costea, Baird, Dina (’68, Săceanu). Antrenor: Florin Cioroianu.
Cartonaşe galbene: L. Mihai, Ad. Rusu, I. Iordache, Djapka, Fl. Stîngă, Vancea/Dănănae, Baird (2), Fl. Costea.
Cartonaş roşu: Baird (’89).
Au arbitrat: Al. Tudor – C. Nica, V. Marinescu.

În zilele premergătoare meciului de sâmbătă de la Târgu Jiu s-au desfăşurat câteva „reprize“ de încălzire între „pandurii“ lui Condescu şi „leii“ finanţatorului Craiovei, derbiul anunţându-se încins. Gazdele nu i-au întâmpinat pe oaspeţi cu cozi de topoare, cum anticipase preşedintele Universităţii, ci cu un joc elaborat marca Neagoe, chiar din start Pandurii atacând buturile lui Bornescu.
În prima repriză, elevii lui Cioroianu nu au expediat nici un şut pe spaţiul porţii lui Guso, în timp ce Bornescu a trecut prin destule emoţii, L. Mihai, Al. Piţurcă, Păcurar, Ilie Iordache şi iarăşi Piţurcă fiind destul de aproape de a deschide scorul.
După pauză, oaspeţii au jucat cu altă determinare, ritmul meciului a crescut, ambele echipe dorindu-şi victoria. În minutul 54 s-a petrecut o fază controversată: Ilie Iordache, într-un duel cu un apărător craiovean, a căzut în suprafaţa de pedeapsă şi, deşi s-ar fi putut acorda 11 metri pentru Pandurii, arbitrul Al. Tudor a considerat că jucătorul gazdelor ar fi simulat, avertizându-l cu un galben. Peste trei minute, Universitatea a irosit o mare ocazie. Fl. Costea, cel mai bun om al Craiovei, a trimis balonul în bară dintr-o lovitură liberă, apoi, din voleu, a reluat peste transversală. După această oportunitate a Universităţii, jocul a curs aproape în sens unic spre poarta lui Bornescu, goal-keeper-ul Craiovei scoţând în corner un şut puternic al lui Vasilache (’66), dar rămânând spectator la o fază fixă la capătul căreia Pandurii a deschis scorul. Păcurar a executat puternic, aidoma lui Dorel Stoica, o lovitură liberă de la aproape 30 de metri, iar mingea a fost deviată de zidul Universităţii în plasă, 1-0 (min. 73). Florin Cioroianu a afirmat, după meci, că la 1-0 „ştiam că nu mai putem întoarce rezultatul“(?!) Deşi mai erau 17 minute de joc, Universitatea a părut, într-adevăr, resemnată, iar, logic, gazdele au profitat de această cădere a oaspeţilor. Eugen Neagoe primeşte cadoul de ziua lui (miercuri împlineşte 40 de ani), victoria „pandurilor“ cu 2-0. Cu cinci minute înainte de final, „mercenarii deghizaţi în panduri“ – cum au fost catalogate (?!) gazdele de un ziarist de la un cotidian din Craiova – au înscris tot dintr-o fază fixă: slovenul Stromajer, inspirat introdus de antrenorul Neagoe în teren cu câteva minute înainte, a reluat, cu capul, în vinclu o lovitură liberă executată de tenacele Djapka, 2-0 (’85). Până la sfârşitul coşmarului, au mai fost consemnate doar două evenimente: jucătorul lui Stănilescu, australianul Baird, a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene (’89), iar Păcurar, în prelungiri, a trimis în bară. După meci, în urma unei aşa-zise discuţii cu patronul Ştiinţei, Florin Cioroianu a demisionat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

12 COMENTARII