23.4 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportAlexandru Tudor va arbitra Barcelona

Alexandru Tudor va arbitra Barcelona

Forul fotbalistic european a informat că arbitrul român Alexandru Tudor, cel care a oficiat sâmbătă partida Universitatea Craiova – CS Otopeni, scor 2-2, a fost delegat să conducă meciul de pe arena „Nou Camp“, dintre FC Barcelona şi FC Basel, din etapa a 4-a a Grupei C a Ligii Campionilor.
Tudor va fi ajutat la cele două linii de asistenţii Cristian Nica şi Aurel Oniţa, în timp ce Alexandru Deaconu va fi arbitru de rezervă. Cei patru arbitri români vor fi supervizaţi de observatorul german Eugen Strigel, în timp ce delegat UEFA la acest meci este englezul Adrian Titcombe.
FC Barcelona şi FC Basel fac parte din Grupa C a Ligii Campionilor, alături de Sporting Lisabona şi de echipa antrenată de Mircea Lucescu, Şahtior Doneţk. În această grupă, spaniolii se află pe primul loc, cu nouă puncte, urmaţi de Sporting, cu şase puncte. Şahtior se situează pe poziţia a treia, cu trei puncte, iar FC Basel e pe ultimul loc, fără nici un punct.
Ultimul meci din Liga Campionilor condus de un arbitru român s-a consemnat în 2002, când Sorin Corpodean a oficiat la Auxerre – Borussia Dortmund, scor 1-0, în faza grupelor.
La meciul din Grupa A a Ligii Campionilor dintre campioana României, CFR Cluj, şi vicecampioana Franţei, Bordeaux, a fost delegată o brigadă de arbitri din Elveţia, condusă de Massimo Busacca. Acesta va fi ajutat de Matthias Arnet şi de Francesco Buragina, cei trei urmând să fie supervizaţi de observatorul suedez Christer Fallstrom.
Elveţianul Massimo Busacca a condus un meci al naţionalei României de la Campionatul European din 2008, cu Olanda, partidă ce s-a disputat în faza grupelor şi s-a terminat cu victoria batavilor, scor 2-0. De asemenea, Busacca a mai condus şi un meci dintre Steaua şi Villarreal, disputat pe 16 martie 2005, în 16-imile Cupei UEFA, care s-a încheiat la egalitate, scor 0-0.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU