23.4 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportBriliantul din Bănie

Briliantul din Bănie

Lăudat de Craioveanu, dar şi de Adrian Mititelu, Florin Costea are şansa să demonstreze că nu degeaba este considerat Briliantul din Bănie, Piţurcă anunţându-l titular la amicalul cu Croaţia.

Patronul Universităţii Craiova, Adrian Mititelu, a declarat duminică seară că este convins că Florin Costea, jucător convocat la echipa naţională, va înscrie în amicalul din Ghencea. „Dacă Florin Costea poate să alerge, este în mare formă. Din câte am înţeles, a făcut programul de pregătire cu brio. Eu zic că, dacă aleargă, pe Florin poţi să îl pui oriunde, în stânga, în dreapta, în spatele vârfurilor sau vârf. Este unul dintre jucătorii foarte buni ai echipei. Cred că, dacă va juca miercuri la echipa naţională, va da sigur gol. Dacă va juca minimum 30 de minute, va înscrie. Am înţeles că este în formă, dă ghiulele, şi nu mă refer că a dat un gol de la 20 de metri, ci la faptul că are o putere mare în şut“, l-a lăudat Mititelu la Radio Oltenia pe singurul craiovean chemat la naţionala mare.
Previziunile patronului oltean s-ar putea îndeplini mâine-seară, după ce selecţionerul Victor Piţurcă a anunţat că Briliantul Craiovei va fi, mai mult ca sigur, titular contra croaţilor, în lipsa lui Adrian Mutu, accidentat în meciul cu Lazio. „Este o ocazie pentru Costea şi este o ocazie şi pentru mine să-l văd jucând titular contra unei echipe foarte bune. A jucat foarte puţin cu Franţa. Din păcate, nu a reuşit mare lucru, vom vedea. Sper să joace titular. E important pentru mine să-l văd pe Costea că preia rolul lui Mutu. El are calităţi fotbalistice foarte bune. Trebuie să ne gândim că Mutu şi Chivu mai pot juca la naţională doi-trei ani şi, uşor-uşor, trebuie să educăm alţi jucători să poată să joace la acest nivel“, a spus Piţi, care în urmă cu câteva luni nu era convins că olteanul merită să îmbrace tricoul naţionalei.

Săndoi, luat la ţintă

Dacă la naţionala mare Universitatea îl trimite doar pe Florin Costea, în schimb, la tineret au fost selecţionaţi cinci alb-albaştri. Silviu Lung Jr., Radu Barbu, Ştefan Bărboianu, Cosmin Gângioveanu şi Valerică Găman vor înfrunta mâine, la Nova Gorica, selecţionata Sloveniei. Pentru Găman situaţia este specială, acesta ajungând la selecţionata Under 21 după ce Piţurcă a renunţat să-l cheme la naţionala de seniori. „Lui Săndoi i-am transmis demult să-l ia pe Găman, dar mi-a zis că e necopt. A băgat-o pe mânecă! După ce a văzut că băiatul a ajuns la echipa mare, a dat-o la întors! Cu Găman şi-a furat-o rău de tot, zicea că e crud, şi la o lună l-a luat Piţurcă. Aşa va păţi şi cu Mihai Costea“, a comentat Mititelu.
Din păcate, Găman nu a convins în turneul din Turcia, având o prestaţie care nu l-a impresionat pe Nicolo Napoli. Probabil, acesta este motivul pentru care nici selecţionerul Piţurcă nu l-a mai chemat la naţionala mare. Găman va avea însă şansa să demonstreze că merită să revină acolo unde îşi doreşte, adică în echipa de bază a Ştiinţei, de unde ar putea ajunge mai uşor sub comanda lui Piţi. Mai ales că patronul Mititelu susţine că nu s-a stabilit încă prima echipă, deşi antrenorul Nicolo Napoli pare că-i preferă pe D. Stoica şi Mitchell în centrul defensivei. „Nu putem să spunem că s-a conturat primul 18, darămite primul 11! Se simte că aceşti tineri au început să confirme. La Craiova e greu să faci primul 11. E ca la 6 din 49“, a mai spus finanţatorul Universităţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII