13.6 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportRaskovic a reuşit dubla pentru gorjeni

Raskovic a reuşit dubla pentru gorjeni

Pandurii au obţinut a doua victorie în cel de-al doilea stagiu din Antalya, 3-2 cu Selecţionata olimpică a Coreei de Sud, golurile fiind reuşite de Raskovic (2) şi Ilie Iordache în prima parte a meciului.

Imbatabilă în primele trei jocuri de verificare ale celui de-al doilea cantonament din Turcia, defensiva lui Sorin Cîrţu a cedat în două rânduri în faţa fotbaliştilor sud-coreeni, însă Pandurii a compensat în ofensivă, reuşind să înscrie din nou trei goluri, la fel ca în jocul precedent, cu Neftci Baku. Fundaşul sârb aflat în probe, Novak Martinovic, a făcut cuplu în centrul apărării atât cu Chibulcutean, cât şi cu Rus, Cîrţu fiind mulţumit de evoluţiile sale. Se pare că Martinovic va semna până la urmă cu gruparea gorjeană, care a renunţat să-l mai cheme la probe pe fundaşul sloven anunţat de site-ul oficial al clubului. „Sorinaccio“ a început partida în formula: Stanca – Popete, Martinovic, Chibulcutean, Mândrean – Simion, Murgan, Stângă, Grecu – Iordache, Raskovic. Gorjenii au deschis scorul în minutul 8, atacantul sârb reluând în plasă o centrare a lui Simion, reprofilat mijlocaş dreapta. Pandurii au majorat avantajul în minutul 15, prin acelaşi Raskovic, care a fructificat de această dată serviciul lui Popete, însă bucuria a fost de scurtă durată. Sud-coreenii au pus mingea la centru şi au redus din avantaj, profitând de apatia fundaşilor lui Cîrţu. Totuşi, gorjenii au refăcut diferenţa de două goluri prin Ilie Iordache, acesta finalizând cu un şut la colţul lung, de la 25 de metri. Sorin Cîrţu a mizat în partea a doua pe Stanca (’60, Chiaverini) – Rusu, Rus, Chibulcutean (’63, Martinovic), Cardoso – Stancu, Vancea, Păcurar, Vasilache – Piţurcă, Luţu. Oltenii nu a reuşit să mai înscrie, în ciuda situaţiilor de gol create. Au făcut-o, în schimb, asiaticii, profitând de o neînţelegere între Stanca şi Rus.
Mâine este programat cel de-al cincilea amical al stagiului, cu MSK Zilina, de la ora 15.00, joc transmis în direct de postul GSP TV.  

Luţu vrea să-şi încheie cariera la Pandurii

Deşi nu a semnat contractul cu Pandurii, Ionuţ Luţu doreşte să-şi încheie cariera fotbalistică la Târgu Jiu. „Încă nu am discutat cu conducerea despre contract. Singurul cu care am vorbit este antrenorul Sorin Cîrţu, care m-a sunat să vin aici, să mă pregătesc cu Pandurii. Mi-a explicat că vrea să facă lucruri frumoase aici şi că vrea să îl ajut, iar eu sper să joc bine şi să nu-l dezamăgesc. O să-mi dau toată silinţa să dau tot ce e mai bun. N-am discutat cu domnul preşedinte, dar dânsul a spus că pot să vin şi că e de acord cu transferul. Eu mi-aş dori chiar să îmi închei activitatea la Pandurii, pentru că am 33 de ani, nu voi mai putea juca mult timp“, a declarat Luţu. Sosit din postura de jucător liber de contract, Luţu crede că nu vor fi probleme la negocierea înţelegerii cu Pandurii deoarece nu este un fotbalist pretenţios. „Acum nu mai depinde de mine pe ce perioadă voi semna, ci de conducerea clubului. Nu am venit cu pretenţii mari şi nu sunt genul de jucător cu fiţe, mă bucur doar că am prezentat interes pentru cei de la Pandurii şi că m-au dorit în lot. Acesta e cel mai important lucru şi sper să reuşesc să nu dezamăgesc. Cred că lumea mă ştie bine, nu am pretenţii mari, sunt paşnic şi liniştit, aşa că nu cred că vor fi probleme cu contractul. Mi-aş dori să fie o perioadă mai lungă, dar şi să joc cât mai bine aici. Nici mie nu îmi mai place acum să mă mai plimb pe la alte echipe. Sper să fie de bun augur colaborarea, să reuşesc să stau cât mai mult timp la Pandurii. N-am venit să stau o lună şi să plec, vreau să stau cât mai mult şi să pot să joc“, a mai spus Luţu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS