12.6 C
Craiova
vineri, 10 ianuarie, 2025

Egal dezamăgitor

Liga I

„U“ Craiova – Gloria Bistriţa        0-0
Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 7.000.
„U“ Craiova: Bornescu – Dănănae, V. Găman, Stoica, Rose – Gîngioveanu (‘88, M. Costea), Prepeliţă, Şoavă, Fl. Costea – Dina (‘62, C. Crăciun), Wobay. Antrenor: Nicolo Napoli.
Gloria Bistriţa: Tătăruşanu – Păun, J. Pedro, Ciucă, Frăsinescu – C. Petre (‘64, Achim), Nalaţi, Sânmărtean (‘72, Coroian), Velcovici – Băjenaru – Zaharia (‘70, Silvăşan). Antrenor: Ovidiu Sabău.
Cartonaşe galbene: Fl. Costea / Coroian, Ciucă, Tătăruşanu.
Au arbitrat: V. Berbecaru – Fl. Ungureanu, B. Velicu.

Universitatea Craiova i-a făcut cadou Gloriei un punct, după un meci în care a dovedit lipsă de inspiraţie, dar şi neputinţă.

Când Napoli a cerut un atacant şi un fundaş central, clubul i-a adus un portar şi un mijlocaş la închidere. Sâmbătă, Merlier nu a fost nici măcar rezervă, iar Şoavă i-a nemulţumit pe spectatori, deşi s-a spus că va aduce un plus de 20 la sută echipei. Universitatea s-a chinuit să dea gol unei echipe care a venit în Bănie cu obiectivul anunţat de a smulge un punct.
Nicolo Napoli a oferit şi câteva surprize în plan tactic, apelând la un 4-4-2 experimental, cu Gîngioveanu – mijlocaş dreapta, un singur mijlocaş la închidere – Şoavă, Florin Costea – mijlocaş stânga şi un cuplu de atac inedit, Dina – Wobay.
Ardelenii au jucat previzibil, s-au apărat bine şi au contraatacat atunci când li s-a permis, având prima ocazie de gol în minutul 10, când Sânmărtean, „refuzatul“ Craiovei, l-a găsit foarte bine cu o pasă pe Băjenaru, ultimul şutând puţin pe lângă poartă. Craiovenii au răspuns prin Florin Costea, dar, ca şi la Iaşi, acesta nu a putut să înscrie cu capul din careul mic, după o centrare a lui Wobay.
Mutat pe dreapta, Gîngioveanu a avut ceva probleme de adaptare, dar, treptat, şi-a intrat în rol, pe parcursul meciului fiind unul dintre cei mai periculoşi jucători ai Ştiinţei. De altfel, el a fost cel care a trimis, în minutul 24, primul şut al Ştiinţei spre poarta bistriţenilor. Cinci minute mai târziu, Wobay a reluat periculos cu capul, după o centrare a lui Dănănae, însă Tătăruşanu a reuşit să respingă.

Criză în atacul Ştiinţei

În partea a doua, craiovenii au fost mai insistenţi, având pe alocuri momente bune de joc, s-au apropiat periculos de poarta Gloriei, dar lipsa de inspiraţie şi intervenţiile de excepţie ale lui Tătăruşanu au făcut ca scorul să rămână nemodificat.
Încercând să-i ţină pe atacanţii olteni departe de propria poartă, Sabău a mutat inteligent, introducând două vârfuri, pe Coroian şi Silvăşan, conştient că atacul este cea mai bună apărare. Napoli a încercat aceeaşi strategie, făcând două mutări, dar mai mult de ochii lumii, neputându-se baza pe jucători cu experienţă. Juniorul Crăciun a fost introdus în locul lui Dina, a cărui explozie, prevăzută de oficialii olteni, întârzie să apară, acesta din urmă fiind huiduit la schimbare. Apoi, când mai erau cinci minute de joc, a bifat şi a doua modificare, Mihai Costea luându-i locul lui Gîngioveanu.
Florin Costea a stat numai în ofsaid, Dina (‘59) s-a încurcat în minge singur în careul mic, Crăciun l-a luat la ţintă pe goalkeeperul Bistriţei, ratând şansa unui gol ce l-ar fi putut face vedeta serii, Gîngioveanu şi Wobay n-au mai avut vlagă pe final, lovitura de cap a lui Stoica (‘80) a fost respinsă in extremis de Tătăruşanu, iar Dănănae şi-a dat cu stângul în dreptul, făcându-i pe unii dintre suporteri să plece mai devreme de la stadion.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

36 COMENTARII