Antrenorul Oţelului Galaţi a afirmat că Universitatea este echipa momentului, iar meciul de duminică va fi dificil, având în vedere forma actuală a trupei lui Napoli.
– Universitatea, de-a lungul anilor, a avut viaţă grea cu Oţelul, dar acum oltenii, aflaţi pe val, vin la Galaţi pentru victorie!
– După cum s-au prezentat oltenii în ultimele meciuri din acest retur, mi se pare normal. Cred că gândurile lor de victorie au şi un suport. Fără să aduc laude aiurea, Craiova este o echipă extrem de valoroasă, cu jucători care joacă împreună de vreo patru ani, ajungând la omogenitate. Nu întâmplător doi fotbalişti sunt la echipa mare a României, iar vreo patru-cinci la lotul de tineret. Înseamnă că Universitatea Craiova produce, aşa cum a făcut-o de-a lungul timpului. Juniorii au avut şansa să joace, adică li s-a dat credit. Probabil că le-a prins bine interdicţia de a mai face transferuri şi a fost în avantajul celor tineri. Deocamdată, Universitatea este una dintre primele patru-cinci echipe din România – ca evoluţie, valoare şi omogenitate. Cred că duminică ne va fi greu să-i învingem pe olteni.
Universitatea, Dinamo, Rapid, Timişoara, în aceeaşi barcă
– Aţi declarat că v-aţi mulţumi şi cu un egal…
– Cu toate că un rezultat de egalitate nu-mi convine şi nici nu intră în calculele mele, aşa am afirmat. Întotdeauna îmi doresc ca echipa mea să joace fotbal de calitate, spectaculos şi astfel să şi câştige, dar am declarat că m-aş mulţumi cu un egal gândindu-mă, realist, la valoarea Craiovei şi la situaţia noastră din acest moment. Cum spuneam, eu pun în aceeaşi barcă pe Universitatea Craiova, Dinamo, Rapid, FC Timişoara, CFR Cluj, FC Vaslui, Unirea Urziceni, Steaua, adică o încadrez pe Ştiinţa în rândul echipelor foarte bune din campionatul nostru.
– Veţi pregăti un marcaj special pentru fraţii Costea?
– Nu. De ce? Cei doi fraţi Costea sunt, într-adevăr, jucători foarte valoroşi. Florin este super, dar acelaşi lucru îl pot spune şi despre Wobay, Prepeliţă şi alţii. Dacă ar fi să fac un marcaj „special", cum ziceţi, ar trebui să fac la vreo cinci-şase jucători de la Craiova! Şi mi-ar trebui mai mulţi fotbalişti, adică Oţelul să joace în 15! Aşa că vom încerca să ne facem jocul nostru. Normal, le vom da atenţie oltenilor, îi respectăm, dar vom încerca să-i anihilăm prin mijloacele noastre. Sper să şi reuşim.
Piţurcă trebuie să continue la naţională
– Sunteţi pentru demiterea/demisia lui Victor Piţurcă de la echipa naţională?
– Sincer, nu. De ce? Spun asta cu toată responsabilitatea. Noi, românii, avem o „calitate", prindem greu şi uităm repede. Piţurcă este cel care a calificat reprezentativa României la un turneu final european – după opt ani de absenţă! Antrenorul naţionalei are o arie de selecţie destul de mică deoarece majoritatea echipelor din campionatul românesc se axează, din păcate, pe aducerea de jucători străini. Acest lucru determină, normal, o arie mai mică de selecţie, deoarece fotbaliştii români evoluează mai puţin. Cei care sunt în străinătate au altă problemă, anume că unii nu joacă la echipele de club. Aşa că nu ştiu ce vină are Piţurcă şi ce ar fi putut face mai mult un selecţioner în faţa unei asemenea situaţii? Trebuie să fim realişti şi să spunem lucrurilor pe nume.
– Adică?
– Păi, ce baze de sport avem în ţară pentru ca juniorii români să se pregătescă în condiţii profesioniste? Întâi să avem aceste condiţii îndeplinite, apoi să cerem. Noi vrem mai mult decât avem şi putem!
– Unde pleacă la vară Bourceanu, la Craiova sau la Timişoara?
– Nu ştiu, nu-i problema mea. Deocamdată, este jucătorul Oţelului. Ce va fi la vară? Depinde de cum va evolua Bourceanu, de oferta care va fi pentru club. Personal, m-aş bucura ca el să evolueze la o echipă mare, cu pretenţii. Nu am preferinţe, poate să plece la Craiova, la Timişoara sau în altă parte.