23.4 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportVoinescu vrea să bată Asesoft

Voinescu vrea să bată Asesoft

Debutantă în Final Four, Energia Rovinari este favorită la câştigarea Cupei României dacă trece în semifinale de Asesoft Ploieşti.

 

Adrian Voinescu şi Rareş Apostol sunt singurii jucători din lotul echipei Energia Rovinari care au în palmares câştigarea Cupei României la baschet masculin. Voinescu este debutant în Final Four, reuşind să câştige trofeul când competiţia avea alt format. Experimentatul baschetbalist al gorjenilor crede că Energia are şanse foarte mari la câştigarea trofeului dacă trece de Asesoft în semifinale. „Deşi am câştigat Cupa României acum mulţi ani, îmi lipseşte din palmares Final Four. Toată lumea vrea să câştigăm, eu cu atât mai mult. Chiar avem o şansă. Dacă batem pe Asesoft în primul meci, avem 90 la sută şanse să câştigăm Cupa României", a spus Voinescu. Jocul din semifinalele Cupei României cu Asesoft Ploieşti, programat mâine de la ora 19.00, la Târgu Jiu, este o provocare pentru Voinescu. „E o ambiţie personală să înving Asesoftul, o ambiţie pe care cred că o are orice jucător. Când există o echipă care domină competiţia de maniera Asesoftului, dorinţa de a-i bate e cu atât mai mare. Nu sunt de nebătut, trebuie cineva să-i bată. E foarte greu şi pentru ei, iar pentru noi e cu atât mai motivant. Trebuie să fii tot timpul acolo cu Asesoft, nu-ţi permiţi nici o secundă să laşi mâna jos sau să ai un meci mai prost fiindcă te penalizează. E o echipă puternică. O victorie cu Asesoft ar fi încununarea unei munci de un an, ar însemna jucarea unei finale, ar fi un rezultat fabulos", a mai spus Voinescu. Chiar dacă şi-a depăşit condiţia în acest sezon, Energia încearcă să-şi îmbunătăţească performanţele. „În momentul acesta, înainte de play-off şi de Final Four, ce s-a făcut până acum este un rezultat excepţional în primul an de Divizia A pentru Energia Rovinari. Nu am terminat ce avem de făcut, putem să facem mult mai multe, putem să mergem mai sus", crede antrenorul Theo Evans.

 

Darby nu joacă în Final Four

 

Louis Darby nu este refăcut total după fractura de metatarsiene suferită cu ceva timp în urmă şi nu va evolua în Final Four, deşi şi-a reluat pregătirea. Există şanse ca americanul să revină în play-off. „Darby nu va juca în Final Four. Simte dureri la mână şi nu cred că are încredere să intre într-un meci de bătaie, de luptă, cum va fi cel cu Asesoft. Nu are încredere în mâna lui şi nu cred că va fi bine să forţeze în momentul acesta. Sunt şanse mult mai mari să joace în play-off. Depinde cum se simte, dar mai e ceva timp până atunci şi poate va juca. Nu e 100 la sută refăcut, dar ar putea juca şi cu toţii sperăm să o facă pentru că avem nevoie de el", a declarat Evans. Acesta a explicat şi de ce a renunţat la Edjuan Green la finalul sezonului regulat şi nu după jocurile din Final Four şi play-off. „A fost foarte greu pentru el să vină din postura de rezervă şi după meciul cu BC Târgovişte. De comun acord am hotărât să nu mai continuăm împreună. E mai bine să iei o astfel de decizie când jucătorul nu e mulţumit pentru că atunci poate face mai rău echipei decât să te ajute. Primează interesul echipei. Nu se pune problema ca şi alţi jucători să plece", a spus Evans.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS